Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimecres, 26 de Juny del 2024 a les 12:46:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 08 de Febrer del 2022
SANITAT

Els patis escolars deixaran de tindre mascaretes per als xiquets a partir del dijous

Haurà de garantir-se la distància interpersonal de 1,5 metres perquè puga aplicar-se la mesura, aprovada pel Consell de Ministres

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries també en els col·legis. És el que havia acordat finalment la taula interdepartamental i que ha ratificat la portaveu del govern d'Espanya, Isabel Rodríguez, després de la celebració del Consell de Ministres. La mesura arriba quasi any i mig després que es considerara obligatòria, i serà igual en totes les comunitats autònomes, ja que algunes ja ho havien autoritzat.
 
Rodriguez ha subratllat que aquesta volta a la llibertat de no portar-les només s'aplicarà per a espais l'aire lliure perquè la mascareta continua sent obligatòria a l'interior i ha demanat "prudència" abans de determinar quan eliminar-la també.
 
Aquesta vegada sí, els xiquets i les xiquetes, que podien jugar sense mascaretes al carrer amb distància de seguretat, també podran fer-ho dins dels patis dels col·legis. Segons Isabel Rodríguez, "els xiquets han donat un exemple de responsabilitat" i aquesta és una "bona notícia" per als seus mestres i per als seus pares.
 
El decret que ha aprovat el Govern inclou els termes que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va sotmetre aquest dilluns al vistiplau del Consell Interterritorial, que assenyala algunes excepcions al 'alliberament' de l'ús de màscares a l'aire lliure. Així, el seu ús continuarà sent obligatori en esdeveniments multitudinaris, per exemple, com un concert, quan els seus assistents estiguen drets o quan estiguen asseguts però a una distància menor de 1,5 metres dels uns als altres. Fora del decret -és a dir, de la norma- queda la "recomanació" que Darias i les comunitats van acordar fer perquè davant una "aglomeració" de gent, per exemple, en una zona cèntrica de ciutat, les persones utilitzen la màscara.
 
Continua sent obligatòria a l'interior
La portaveu ha explicat que encara és prompte i ha demanat "prudència" abans de determinar que l'ús de la màscara en espais tancats, una cosa per a la qual no ha oferit cap data. "El Govern es mostra prudent sempre davant el seguiment de l'evolució de la pandèmia, que si alguna cosa ens aconsella és a ser prudent en les decisions", ha dit Rodríguez que, no obstant això, ha indicat que Espanya compta "avantatges" respecte a altres països com la cobertura de vacunació i la immunització, que "fa que s'estiguen fent passos que anirem compartint amb vostés".
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.143.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.