Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimecres, 26 de Juny del 2024 a les 13:28:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 04 de Febrer del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Sanitat anuncia la fi de l'obligatorietat de les màscares en exteriors

La decisió es prendrà just una setmana després que el Congrés convalidara, no sense polèmica, el decret que prorrogava el seu ús

Sanitat anuncia la fi de l'obligatorietat de les màscares en exteriors. La decisió arriba dies després que el Congrés convalidara, no sense polèmica, el decret que prorrogava el seu ús. Aquesta mesura s'emportarà dilluns que ve 7 de febrer al Consell Interterritorial de Salut i l'endemà s'aprovarà en el Consell de Ministres i es farà efectiva en el moment que es publique en el BOE, previsiblement el dijous d'aqueixa mateixa setmana.



L'obligació de portar màscara en exteriors va tornar a entrar en vigor el passat 22 de desembre davant l'augment de contagis per la variant òmicron. Fins a aqueix dia la màscara només era obligatòria si no es podia mantindre la distància de seguretat d'1,5 metres i quan hi haguera grans aglomeracions. Una mesura molt criticada per experts sanitaris i viròlegs per resultar "ineficaç" com s'ha demostrat i que no ha evitat una explosió de contagis mai vistos des de l'inici de la pandèmia.



Aquesta decisió arriba una setmana després que el Congrés dels Diputats aprovarà la prorrogació del seu ús davant les crítiques, ja no sols dels experts, sinó dels mateixos partits polítics, ja que, el decret es va incloure en un paquet de mesures que s'havien d'aprovar en conjunt i entre les quals es trobava la revaloració de les pensions, per la qual cosa votar no a prorrogar el seu ús, implicava votar no a la pujada de les pensions.

 

Aquesta maniobra política del govern de Sánchez va ser criticada fins i tot pels seus socis de govern i també per l'oposició que va parlar de "xantatge". De moment, l'ús obligatori de la màscara en interiors, tant públics com privats, es continuarà mantenint sense una data de finalització a la vista.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.224.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.