Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 12:59:10 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Febrer del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Les màscares continuaran sent obligatòries en exteriors

Encara que els experts es mostren en contra d'aquesta mesura per ineficaç, el govern de Sánchez va traure a davant la mesura en camuflar-la amb juntament amb la revaloració de les pensions

Finalment, les màscares continuaran sent obligatòries en exteriors. Encara que els experts es mostren en contra d'aquesta mesura per ineficaç, ja que no ha pogut frenar l'avanç de la variant Òmicron, la mesura va tirar avant, perquè, el govern socialista de Pedro Sánchez va camuflar aquesta votació al costat de l'aprovació de la revaloració de les pensions. Això va obligar els socis de govern a abstenir-se, malgrat estar en contra, per a poder tirar avant una paga única de 200 euros per als pensionistes.



Ja quan es va aprovar de nou el seu ús obligatori un dia abans de Nit de Nadal, els socis de PSOE i PODEMOS ja es van mostrar en contra d'una mesura qualificada en aqueix moment de "sense sentit", ja no sols per la seua ineficàcia, sinó perquè anava en contra dels criteris mèdics per a considerar-se eficaç per a detindre l'increment de contagis com s'ha comprovat fins ara amb la incidència batent rècords durant setmanes.



Per això, diversos grups parlamentaris es van veure obligats a revisar el sentit del seu vot quan van conéixer que les intencions de Sánchez implicaven regular les màscares en exteriors mitjançant una norma 'òmnibus'. Això significa que el seu vot en contra implicaria en aquest cas la no aprovació d'una mesura favorable per als pensionistes.



Els partits de l'oposició com el Partit Popular han qualificat aquesta maniobra de "xantatge i frau legislatiu". Mes Madrid, en paraules del seu portaveu Íñigo Errejón va criticar en les seues xarxes socials aquesta manera d'actuar "així les coses no es fan" i van haver d'abstindre's per a tirar avant l'augment de les pensions a l'IPC. Malgrat la polèmica parlamentària, el decret, admés a tràmit com a projecte de llei pel procediment d'urgència, ha eixit finalment avance per majoria simple, amb 155 vots a favor, 149 en contra i 26 abstencions.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.109.75

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.