Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Febrer del 2022
FESTES

L'Entrà de la Flor torna a Torrent sense transllat ni cordà

Ahir a les 20 h. se va celebrar a la parròquia de l'Assumpció la benedicció de la branca en flor, però portada pels clavaris, sense transllat ni cordà

Els torrentins recuperen la celebració de l’entrà de la Flor, però sense el trasllat de la branca en flor i sense coets. Els clavaris han participat d’una missa i després de l’ofrena de la primera branca  d’Atmeller a la Mare de Déu del Rosari. L'any passat L'entrada de la Flor es va cancel·lar a causa de les restriccions al carrer i el tancament perimetral a causa de l'augment de contagis i perquè la vacunació a penes s'havia iniciat, però aquesta vegada la decisió ha sigut per responsabilitat, tal com van informar els membres de la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga el passat 17 de gener en un comunicat: "Considerem, molt al nostre pesar, que per responsabilitat no és aconsellable ni apropiat celebrar l'acte. Esperem que en 2023 puguem ja, definitivament, reprendre un acte que compta amb un gran nombre de simpatitzants, als quals volem donar les gràcies per la comprensió. També volem donar molt d'ànim i afecte a totes les persones afectades per aquesta variant Omicron i les anteriors".

 

La festa tradicional va ser substituida ahir per una senzilla benedicció de la branca en flor dins del temple, a càrrec del retor Jesús Corbí. Els clavaris, que encara són els de 2020, van estar acompanyats per un centenar de torrentins que han volgut participar de la celebració i han agafat un trosset de branca beneïda per a guardar-la resta de l’any a casa. Cal recordar que els clavaris sí varen disfrutar de la festa plena (amb trasllat i cordà) el 2020 abans de la crisi sanitària de coronaviurs, però al no poder acabar el seu cicle fester continuen en el càrrec. Hui se celebra la festa de la Candelaria amb la benedicció dels ciris i demà, dijous, la festa se trasllada a la parròquia de l’Ermita, amb la festivitat de sant Blai. Esta festa també es viurà dins del temple, sense porrat, ni fira, tal i com vam avançar. 

 

TORNA UNA TRADICIÓ CENTENÀRIA 

La festa de l’Entrà de la Flor consisteix a oferir a la Mare de Déu els fruits del primer arbre en florir després de l'hivern, que és l'ametler. Segons la tradició oral, es tracta d'una festa centenària a Torrent. No es coneix l'origen precís d'aquesta festa ni des de quan la seua organitzadora és la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga, encara que la seua Acta de Refundació de l'any 1940.

Aquesta branca es talla i es porta fins a la parròquia de Sant Luís Bertrán, on s'inicia el trasllat a la nit. Una vegada fet això, se celebra un esmorzar i un menjar multitudinari en l'anomenada "Caseta del Rosari". Allí van clavaris, junta directiva, amics i participants de l'acte i fins i tot autoritats municipals.

La segona part, i la principal, de l ‘Entra de la Flor és a partir de les 20.45. Els participants en el trasllat es concentren a la parròquia de Sant Lluís Bertrán. Se celebra una breu oració i posteriorment s'inicia el trasllat de la branca d'ametler fins a la parròquia de La nostra Senyora de l'Asunción.

Finalment, en la parròquia de l'Asunción, el rector d'aquest temple beneeix la branca i s'ofereixen unes branques a la Verge del Rosari. Una vegada finalitza el trasllat comença la Cordà en un recinte tancat i condicionat, els participants llancen coets solts.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.243.45

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.