Dissabte, 21 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 28 de Gener del 2022
VEÏNAT

Les falles de Torrent es preparen per a unes festes falleres de "nova normalitat"

Junta Local confia en un realitzar tots els actes fallers adaptant-se a la restricció de la màscara i passaport Covid

Malgrat les dades de contagis, la Junta Local de Torrent confia a poder celebrar les falles al març de la millor manera possible. En el ple faller de gener, celebrat de manera presencial, es van aprovar els comptes del tercer any de pandèmia. També es va començar a programar de debò el colofó de les falles de 2022, que a priori seran de "nova normalitat", és a dir, mantenint tots els actes però adaptánt-se a les indicacions de sanitat, que de moment només imposen la màscareta i el passaport Covid fins al mes de març.
 
A l'inici del ple faller, el regidor de Falles, Pasqual Martínez, va animar a totes les comissions a celebrar "les millors falles possibles, i en les millors condicions possibles", i va agrair a totes les comissions l'ajornament de les presentacions falleres que s'han realitzat per responsabilitat i que sabem que ha suposat una certa frustració". Per aquest motiu, el concurs retardarà el lliurament de premis fins al 13 de març.
 
Martínez també ha compartit la seua il·lusió per les falles de març. "Tenim moltes ganes de fer unes festes de San José. I us recorde que tenim les millors condicions de poder fer unes falles històriques, almenys en monuments", ha dit el regidor de falles, que a emplaçat novament al final del ple a treballar amb ganes per a aconseguir les millors falles possibles.
 
 
La Crida serà el 26 de febrer a la Torre amb passaport Covid
Després de l'aprovació de comptes de 2021, que han acabat amb un romanent 6.200 euros sobre un pressupost de 257.000, el vicepresident de Junta Local Fallera de Torrent, Miguel Requena, ha avançat com serà la setmana fallera, i ha volgut eliminar "dubtes i incerteses" sobre la celebració de les falles al març.
 
D'acord amb la informació rebuda de la taula de seguiment amb Sanitat, "veiem un escenari amb la perspectiva de celebrar la setmana fallera com la coneixem, però amb màscaretes i potser serà necessari adaptar-se a temes d'aforaments possiblement", ha assenyalat el vicepresident primer de Junta Local.
 
El primer obstacle serà la Crida, un acte que si res canvia serà de "nova normalitat", presumiblement amb passaport Covid. "Estem treballant en una Crida normal a la Torre, adaptant les normes d'accés com ja s'ha fet en altres actes com la Gala de la Cultura recentment".
 
Per a la resta d'actes, la "nova normalitat" serà la màscara, que serà obligatòria mentre que Sanitat no diga el contrari. "Una cosa a la qual estem acostumats, i que ja vivim en les falles de setembre en les ofrenes. Tot el món que desfille, si res canvia, haurà de portar màscareta", ha recordat el responsable de les falles torrentinas.
 
Amb aquest panorama, el 20 de febrer està previst el Cant de L'Estoreta, la primera macrodespertá seria el 26 de febrer, la Crida el 27 a la nit a la Torre, i les Cavalcades falleres el 27 de febrer i 5 de març. L'Exposició del Ninot se celebraria el 2 de març, els premis de cavalcada s'entregarien el 6 de març, i el 17 de març al matí seria el lliurament de palets, El 15 es faria la nit de la plantá, el 17 a la vesprada seria la Ofrena i durant la setmana la resta d'actes com les mascaletàes, i cremà el 19 a la vesprada i nit.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.198.59

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.