Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Gener del 2022
CULTURA

La cinquena edició d'Arrels ret homenatge al Mediterrani 

L'Antic Mercat i l'Auditori es vestiran de gala per a acollir del 9 al 13 de febrer el festival de música i tradició 

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'àrea de Cultura i en col·laboració amb la fundació *Capella de *Ministrers, impulsa un any més el Festival Arrels. En ‘l’Any de la Música’ de Torrent, aquest matí s'ha presentat el cartell de l'edició de 2022 d'Arrels, que pretén recuperar la tradició i retre homenatge al nostre patrimoni amb un viatge musical pel Mediterrani i la seua cultura. Reminiscències d'Àfrica, els Balcans, Andalusia o la Comunitat Valenciana inundaran la sala cívica de l’Àntic Mercat i l'Auditori. 


“La música és essencial en la nostra vida. És present i ens acompanya diari en el municipi, des de l'Entrada de la Flor, passant per Falles, Setmana Santa, Moros i Cristians, l'Aurora, fins a concerts i actuacions. La música és i serà un dels símbols de la ciutat”, ha manifestat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.


Per part seua, el director artístic del festival, Carles *Magraner, ha destacat la importància de “un festival de les nostres arrels, que serveix per a recuperar tradicions des de la música i que està adaptat a la nostra manera de ser”.


El dimecres 9 de febrer s'obri la programació a la sala cívica de l'Antic Mercat amb una conferència inaugural i el concert ‘Cant d’*Arrels’ a les 20h del Trio Botifarra. 


El dijous 10 de febrer, a les 20h, serà el torn de Milo Ke Mandarini i la seua obra ‘Músiques del Mediterrani’; mentre que el divendres 11 de febrer, a la mateixa hora, Etnótika farà el propi amb la peça ‘Música dels *Balcans’. Per part seua, el dissabte 12 de febrer, també a les 20h, la Orquestra andalusina de la Mediterrània ens transportarà al Sud amb ‘Batecs d’Al-*Andalus’. Així mateix, totes aquestes actuacions estaran precedides per ‘Jazz Vermut’, una animació musical a càrrec del Com a taller Sedajazz, que farà les delícies del públic el dijous, divendres i dissabte a les 19h. 

 

La música arriba a les aules
El dijous 10 de febrer, a les 10h i a les 11:15h, el ‘Llibre dels Bèsties’ traslladarà el festival a l'Auditori de Torrent, un concert escolar a càrrec de Capella de Ministres en col·laboració amb la Companyia TransferMove. Com a colofó a aquesta edició, el diumenge 13 de febrer a les 19h, Capella de Ministres ens brindarà l'obra ‘Mediterrània’, que serà l'encarregada de tancar el Festival Arrels 2022. Per a aquest concert es poden reservar les entrades en www.auditoritorrent.com, mentre que la resta són gratuïtes i fins a completar aforament.


El festival Arrels va ser distingit amb el Segell Europeu de Qualitat 19-20, atorgat per l'Associació de Festivals Europeus com a reconeixement al seu compromís amb les arts, la participació de la comunitat i la seua projecció internacional; destacant la innovació i la sostenibilitat del festival, la coherència artística i el seu bon fer en la creació d'audiències i la conciliació de públics. 


Es pot consultar la programació completa i la història de l'esdeveniment en www.festivalarrels.es
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.114.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.