Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Gener del 2022
VEÏNAT

Torrent es queda també sense Sant Blai per segon any consecutiu per la Covid

El CECOPAL va acordar ahir suspendre la històrica fira del porrat en l'Ermita i la confraria ha decidit anul·lar la processó

No hi haurà tampoc Sant Blai al carrer. Malgrat ser una activitat en l'aire lliure, l'organisme municipal CECOPAL que vigila la pandèmia des de març de 2020, ha decidit anul·lar la tradicional Fira que se celebra a Torrent per la dificultat de controlar l'aglomeració de persones en l'Ermita, on cada any venia a Torrent milers de persones. La festivitat de Sant Blai tornarà a celebrar de portes cap a dins amb el tradicional Rossejat o arròs de Sant Blai i els tradiconales gaiatos i samblaiets. La confraria ha decidit també suspendre la Passejà del Guió, trasllats i la processó e la vesprada on només es farà una missa dins de l'Ermita. 
 
En la vesprada del diumenge una membre de la Confraria de Sant Blai, Ana Penella, ja avançava la dificultat de "realitzar la festivitat com la coneixem", assenyalava. "Tenim molta pena perquè les circumstàncies manen, però calia prendre una decisió entre tots, i amb el senyor alcalde hem decidit esperar a realitzar una festa més lucidora que és el que es mereixen els clavaris i els torrentins". Ana Penella ha anunciat que la celebració religiosa es mantindrà amb una missa i repartiment d'ampolletes d'oli per a la gola i esperant que l'any que ve puguem celebrar amb tota normalitat amb els clavaris, que repetiran novament. 
 
El regidor de Festes, Pasqual Martínez també avançada un dia abans de la confirmació oficial la impossibilitat de celebrar la festa de Sant Blai enguany per segon any consecutiu. "És molt complicat mantindre les distancia perquè és una de les festes que convoca a més gent. S'ha tractat d'intentar salvar de totes les formes, però al final només es realitzaran els actes religiosos dins de l'església".
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.8.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.