Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 17 de Gener del 2022
VEÏNAT

L'Entrà de la Flor se suspén per segon any a Torrent pel boom de contagis de Covid

La confraria ha comunicat la decisió que s'ha pres "per responsabilitat" davant la nova ona de la pandémia

Tampoc hi haurà Entrà de la Flor enguany. Malgrat no haver-hi restriccions i ser una actvidad a l'aire lliure, la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga han publicat este matí un comunicat en el qual anuncien la suspensió de l’Entrada de la Flor prevista per al pròxim 1 de febrer, una tradició de més de quatre segles que se suspén per segon any consecutiu.
 
L'any passat L'Entrà de la Flor es va cancel·lar a causa de les restriccions al carrer i el tancament perimetral de Torrent a causa de l'augment de contagis i perquè la vacunació a penes s'havia iniciat, però aquesta vegada la decisió ha sigut per responsabiulidad. "Considerem, molt al nostre pesar, que per responsabilitat no és aconsellable ni apropiat celebrar l'acte". "Esperem que en 2023 puguem ja, definitivament, reprendre un acte que compta amb un gran nombre de simpatitzants, als quals volem donar les gràcies per la comprensió. També volem donar molt d'ànim i afecte a totes les persones afectades per aquesta variant Omicron i les anteriors"
 
La decisió s'ha pres només unes hores després que es cremara la tradicional foguera de Sant Antoni del Porquet al carrer Pare Méndez, un acte al qual van assistir un centenar de persones. La Confraria que sí havia celebrat les tradicionals Aurores durant el Nadal de 2021, ha decidit només uns dies després que no és aconsellable celebrar aquesta festa l'1 de febrer en la qual sol congregar-se prop de mil persones durant el trajecte. 
 
Fa una setmana l'alcalde de Torrent va avançar de la possibilitat que aquesta festa es cancel·lara. Iniciamente s'estava parlat de cancel·lar únicament l'esmorzar previ en la caseta que es realitza tradicionalment, però davant les dificultats que implica comprar pólvira i que hi haja cancel·lacions s'ha decidit finalment cancel·lar l'acte.
 
 
 
UNA TRADICIÓ CENTENÀRIA QUE S'ANUL·LA PER SEGON ANY
La festa de l’Entrà de la Flor consisteix a oferir a la Mare de Déu els fruits del primer arbre en florir després de l'hivern, que és l'ametler. Segons la tradició oral, es tracta d'una festa centenària a Torrent. No es coneix l'origen precís d'aquesta festa ni des de quan la seua organitzadora és la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga, encara que la seua Acta de Refundació de l'any 1940.
 
Esta branca es talla i es porta fins a la parròquia de Sant Luís Bertrán, on s'inicia el trasllat a la nit. Una vegada fet això, se celebra un esmorzar i un menjar multitudinari en l'anomenada "Caseta del Rosari". Allí van clavaris, junta directiva, amics i participants de l'acte i fins i tot autoritats municipals.
 
La segona part, i la principal, de l ‘Entra de la Flor és a partir de les 21:00. Els participants en el trasllat es concentren a la parròquia de Sant Lluís Bertrán. Se celebra una breu oració i posteriorment s'inicia el trasllat de la branca d'ametler fins a la parròquia de La nostra Senyora de l'Asunción.
 
Finalment, en la parròquia de l'Asunción, el rector d'aquest temple beneeix la branca i s'ofereixen unes branques a la Verge del Rosari. Una vegada finalitza el trasllat comença la Cordà en un recinte tancat i condicionat, els participants llancen coets solts.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.113.188

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.