Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 13 de Gener del 2022

La festa de Mig Any de Moros i Cristians de Torrent s’ajorna al 26 de març per la pandèmia

El president de la federació, Xavier Santa Maria, explica en un comunicat la decisió pels alts contagis.

Primera festa de 2022 ajornada oficialment per la pandèmia. La junta de govern de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, de manera consensuada amb l'Ajuntament, ha decidit ajornar la celebració del mig any prevista per al 29 de gener i passar-la al 26 de març passant a ser un 3/4 d'any fester. L'alta incidència acumulada de coronavirus a la població de Torrent, de més de 2.500, a causa de la variant Òmicron ha sigut la principal causa d'este ajornament. 

 

Este dilluns està previst una reunió del CECOPAL, organisme que està supervisant les actuacions al voltant de la pandèmia, on presumiblement s'anaven a prendre decicions als respecte de Sant Blai, Mig Any i L'Entrà de la Flor. De moment ja són varies les presentacions falleres que també s'han ajornat així con altres actes com el concert de marxes mores i cristianes previst per aquest cap de setmana. 

 

Tal i com ha comentat el president de la Federació, Xavi Santamaría, en un comunicat: "Des d'aquesta Junta de Govern i preocupats per poder realitzar el Mig Any amb tots els elements que ho integren, us emplacem a una nova data consensuada amb el nostre regidor de festes, Pascual Martínez, que amb la seua bona disposició, facilitant sempre i recolzant el treball d'aquesta Junta, ens ha portat al 26 de Març. Al seu torn hem volgut comptar amb el beneplàcit de l'Organisme Autònom Municipal Junta Local Fallera De Torrent i pel seu lloc amb la Junta Central de Germandats  de Setmana Santa, els quals secunden i recolzen aquesta decisió."

 

Així, en el mateix comunicat, Xavi SantaMaria recorda com el 2020 van poder celebrar el mig any abans de l'arribada de la COVID, el 2021 van poder celebrar el 9 d’octubre com a alternativa a les festes no oficials de Juliol. Enguany una vegada més es veuen "exercint de nou el sentit de responsabilitat, abocats a ajornar nostre MIG ANY.


"El nostre acte que arranca i dona sentit a les nostres benvolgudes festes de Moros i Cristians, haurà d'esperar fins que la situació epidemiològica millore i finalitze l'actual sisena ona causada per la variant OMICRON."- ha puntualitzat.- i han afegit "cal esperar un temps al fet que la sisena ona remeta i es normalitze la situació. Més prompte que tard tornarem a gaudir de la nostra festa en tota la seua esplendor".- ha conclòs Santamaria.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.187.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.