Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 13 de Gener del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Els tests d'antígens valdran 2,94 euros com a màxim

El Govern de Pedro Sánchez ha limitat el seu preu de venda, però no ha liberalitzat la seua venda i es continuaran venent només en farmàcies

Després de setmanes de desproveïment i d'augments de preu, el govern de Pedro Sánchez ha limitat el preu dels tests d'antígens que es fixarà en 2,94 euros. La Comissió Interministerial dels Preus dels Medicaments, òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat del qual formen part altres ministeris i les comunitats autònomes, ha aprovat per unanimitat limitar el preu màxim dels tests d'autodiagnòstic.

 

El que no s'ha liberalitzat és la seua venda i es continuaran venent en farmàcies i no en supermercats com en la resta d'Europa perquè la llei no ho permet. El Reial decret 1662/2000 de 29 de setembre sobre productes sanitaris per a diagnòstic "in vitro" recull expressament que "la venda al públic dels productes per a autodiagnòstic es realitzarà exclusivament a través de les oficines de farmàcia", per la qual cosa Espanya és el país més restrictiu d'Europa en aquest sentit.



També compta amb els preus més elevats al costat d'Itàlia, Bèlgica i Irlanda. Països com Portugal, França es poden adquirir en supermercats i grans superfícies a un preu més econòmic que no arriba als 2 euros, mentre que a Espanya els 2,94 euros de preu màxim marcat pel govern es farà efectiu a partir d'aquest dissabte 15 de gener.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.198.49

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.