Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Gener del 2022
TRADICIONS

Sant Blai, l'Entrà de la Flor i Mig Any en l'aire per l'explosió de contagis en Torrent

L'Ajuntament de de la localitat té pendent reunir-se amb les confraries i amb la Federació de Moros i Cristians per a prendre una decisió

L'Entrà de la Flor i Mig Any es troben pendents d'un fil per l'explosió de contagis en la localitat. L'Ajuntament de Torrent té pendent reunir-se amb les confraries i amb la Federació de Moros i Cristians per a prendre una decisió. Sant Blai es suspen de manera extraoficial fins la seua cancel·lació definitiva la setmana que ve.

 

Encara que tot a punta a la suspensió, l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, no ha volgut aventurar-se, "la setmana que ve es reuneix el CECOPAL i em consta que aquesta setmana s'han reunit i es reuniran per a analitzar la situació i prendre una decisió". El que sí que ha anunciat ja el màxim edil és la suspensió dels actes gastronòmics vinculats a l'Entrà de la Flor, "no per decisió municipal, ha sigut la mateixa confraria la que, amb responsabilitat, ha anul·lat el tradicional esmorzar i el menjar posterior, la qual cosa encara no sabem és sí que eixirà la branca al carrer o no", ha explicat Ros.


Sant Blai cancel·lat a l'espera de la confirmació oficial de la setmana que ve
Els actes tradicionals de la festivitat de Sant Blai queden suspesos extraoficialment, tal com ha comentat l'alcalde: "només cal recordar la quantitat de persones que omplin el carrer de l'Ermita i el que podria passar si se celebra" ha manifestat Ros. Així doncs, la fira i porrat queda suspesa a falta de la seua anul·lació defintiva pel CECOPAL. La notícia de la no celebració ha anat estenent-se per Torrent des d'ahir, però l'alcalde no la farà oficial fins a la reunió de seguretat de la setmana vinent.

 

Des de la confraria de Sant Blai ja han confirmat la suspensió de la part tradicional com és la passejà del guió, la processó dels xicotets clavaris i la benedicció de gaiatos. La festa, per tant, torna a cancel·lar-se igual que l'any passat. Només es viurà una missa dins del temple, respectant les mesures i normes de la parròquia. Ahir es va celebrar una reunió entre les membres de la Confraria de Sant Blai i alcaldia  on arribaren a l'acord de suspendre la festa per prudència, al tractar-se de xiquets i per la gran afluència de gent que desperta una de les festes més volgues i multitudinàries de la ciutat. El calendari escolar es manté igual, de manera que el 3 de febrer serà festius en els centres educatius de la ciutat.  


Mig any pendents de la reunió amb Festes
Tampoc sembla que es vaja a celebrar la festa del Mig Any de Moros i Cristians que té lloc a la fi de gener, "hi ha una reunió entre el regidor de Festes i el president de la federació de Moros i Cristians on analitzaran la situació per a prendre la decisió més responsable com sempre s'ha fet", ha aclarit Ros.

 

Cal recordar que va ser el 14 de gener de 2021 quan l'Ajuntament de Torrent va suspendre de manera oficial aquestes tres celebracions locals i si, es tornen a suspendre, ja serien dos anys sense celebrar-les. Cal recordar que en febrer de 2020 sí es va celebrar l'Entrà de la Flor i Sant Blai. Van ser les últimes festes abans de la suspensió de falles el 10 de març de 2020 i la declaració de l'Estat d'Alarma el 14 de març. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.36.10

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.