Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Divendres, 18 de Octubre del 2024 a les 12:56:50 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Gener del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Sánchez anuncia un pla "centinela" per a tractar la Covid com una grip

Es tracta d'un sistema similar al que es realitza amb la grip i es començarà a implantar després de la sisena ona que ha disparat els contagis

El president Pedro Sánchez, en una entrevista en la Ser ha anunciat que "les autoritats sanitàries ultimen un pla per a anar avaluant l'evolució del coronavirus cap a una malaltia endèmica". Es tracta d'un sistema similar al que es realitza amb la grip i que, encara sense data d'implantació, començarà finalitzada la sisena ona.

 

La transició consisteix a deixar de comptar cada cas. Abandonar la notificació exhaustiva i universal, ara absolutament sobrepassada per l'explosió de contagis, per a passar a una vigilància "sentinella". Per a això, es triarà un grup de metges en els centres de salut, combinats amb hospitals, de manera estratègica per a crear una mostra estadísticament significativa i repartida en punts clau, com es fa amb les enquestes, que permet calcular com s'expandeix la malaltia, la més lleu i la més greu, però no ja mitjançant el comptatge exhaustiu, sinó amb extrapolacions.



L'explosió de contagis ha provocat que es deixen de fer proves PCR a les persones amb símptomes a causa del desbordament de l'atenció primària. Ara, si la persona contagiada té sort, contacta amb el centre de salut, notifica el positiu per antígens i automàticament se li concedeix la baixa laboral si és necessari, sense realitzar una prova PCR com a mesos arrere.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.247.50

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.