Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 31 de Desembre del 2021
POLÍTICA

L'institut Serra Perenxisa de Torrent haurà de millorar accessos per a minusvàlids

Generalitat accepta la queixa presentada pel partit Sumant Per Torrent davant el Sindic de Greuges

L'institut Serra Perenxisa haurà de millorar els seus accessos per a persones amb mobilitat reduïda, després que la direcció d'Infraestructures educatives haja acceptat la queda del partit local Sumant Per Torrent que va realitzar al Sindic de Greuges, en relació a la falta d'accessos en banys per a alumnes amb mobilitat reduïda.
 
En un escrit al Sindic de Greuges per part del Director General d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor García Tomás, admet la queixa presentada pel partit polític local SUMANT PER TORRENT, per part del seu Secretari General Roberto Gómez, com a representant d'aquesta formació política davant l'absència d'un bany adaptat, així com de l'incompliment dels pendents de les rampes d'accés tal com dicta la normativa, en l'IES “Serra Perenxisa” de Torrent.
 
Des de la Direcció General d'Infraestructures Educatives afirmen no tindre constància de cap petició sobre actuacions referides a adaptació de banys del centre, anteriorment a la queixa presentada per SUMANT PER TORRENT, cosa que el propi centre educatiu de l'IES Serra Perenxisa havia afirmat “mancant adjudicació d'obra”.
 
Adaptacions d'arracada segons la normativa i un bany adaptat
Segons informa la pròpia Direcció General d'Infraestructures Educatives “Davant aquesta situació, des de la Direcció Territorial de València i després de la visita d'un tècnic a l'IES Serra Perenxisa, s'assessorarà el centre educatiu perquè amb els recursos econòmics propis que la Conselleria d'Educació assigna en concepte de despeses de manteniment, realitzen unes adaptacions en els pendents de les rampes perquè tinguen el pendent normatiu, adaptació del bany pel que fa al desplaçament del vàter que permeta una transferència correcta de l'usuari, així com la modificació de la porta perquè l'ample de pas siga el normatiu”. Al mateix temps confirmen que “el centre educatiu disposa d'accessos que requereixen ser adaptats lleugerament a la normativa vigent”.
 
Segons Roberto Gómez “Sumant per Torrent ha hagut d'arribar fins al Sindic de Greuges perquè la Conselleria, a través del Director General d'Infraestructures Educatives reconega que NO es compleix la normativa en l'IES Serra Perenxisa. Des de Sumant pensem que les paraules se les emporta el vent, i hi ha alumnes que porten temps patint les conseqüències de la desidía dels nostres governants, la qual cosa en ple segle XXI ha situat un alumne en una posició de vulnerabilitat pel fet d'utilitzar una cadira de rodes”.
 
Gómez fa extensiva l'alegria per este dictamen dels components de la seua formació política “en Sumant per Torrent ens ompli especialment d'alegria poder fer xicotets gestos que poden no resultar tan cridaners per a uns certs grups polítics, però que en la pràctica pot marcar una gran diferència per al dia a dia d'un alumne Torrentí, i per als quals vindran darrere. Per això, no dubtem ni un moment a actuar, quan esta mare coratge i lluitadora ens va plantejar la injusta situació que estava vivint el seu fill”.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.219.64

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.