Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Gener del 2022
MITJANS

Mor Javier Rubio, l'històric comunicador dels 90 de la televisió Torrent Cable

L'any 2021 es va emportar en els últims dies de l'any a què fora director del primer mitjà de comunicació audiovisual de la ciutat impulsat Pepe Royo i Tomás Moreno

Els torrentins van acabar l'any amb una trista notícia, la mort als 59 anys de Javier Rubio, una de les cares que més a prop ha estat de l'actualitat torrentina durant la dècada dels anys 90 del passat segle.

La mort del conegut comunicador es va conéixer a través de les xarxes socials, i especialment en el món faller, ja que va ser president de la falla Lope de Rueda.

Les seues cendres van ser escampades este dissabte passat al Mediterrani, concretament enfront del Perellonet, per la seua filla, María José, que va estar acompanyada pel conegut comunicador Toni Vilar, un dels grans amics de Rubio.

Una televisió que va marcar els anys 90
Javier Rubio venia del sector de la informàtica i de la mà de l'empresari José Royo va entrar en el projecte de la nova televisió Torrent Cable, una de les primeres de la Comunitat València i d'Espanya a emetre a través de cable. El projecte de l'empresari torrentí al qual es va sumar l'empresari Tomás Moreno va tindre molt d'èxit especialment en els primers anys.

Després d'uns anys, es va convertir en director de la televisió, encarregant-se dels aspectes tècnics, de l'estructura de la graella de programació, de les cobertures informatives dels esdeveniments en directe, de la producció de comercials i de la presentació d'alguns dels espais, acompanyat en aquesta última faceta per María José Sanchis com a cap d'informatius.

En aquells anys es van televisar molts actes com a falles, Setmana Santa, Moros i Cristians, o els partits del Torrent CF. Posteriorment la televisió va ampliar la seua cobertura a les ones hertzianes i finalment va desaparéixer. Quan José Royo va iniciar un altre projecte, aquesta vegada en solitari on va tornar a posar al capdavant a Javier Rubio, que va arrancar des de zero TeVa Televisió. Javier Rubio va seguir lligat a nivell tècnic amb altres televisions regionals en IB3 de Palma, o la televisió de terres de l'Ebre, i en la seua última etapa en el reinici en 2016 de les emissions de Ràdio Torrent, de la qual va haver de retirar-se fa un temps per malaltia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.152.51

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.