Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 30 de Desembre del 2021
ESPORTS

El Torrent CF no concedeix entrevistes a l'Opinió de Torrent ni a Tele Torrent

El club tampoc ha convocat cap roda de premsa per a periodistes en tota la temporada per a poder preguntar als seus jugadors, entrenador o president

Sense entrevistes. Així segueixen els dos mitjans del grup de comunicació TORRENT MEDIA SL des de fa mesos. El “veto” a les preguntes pels periodistes d'aquests dos mitjans es va iniciar fa mesos després de la publicació de diverses notícies que no haurien assegut bé en el club com la de la destitució de l'entrenador Santi Marín, la ratxa negativa de resultats de l'equip d'Ángel López de la passada temporada o la notícia en exclusiva sobre l'eixida del tècnic alacantí de l'equip.

Malgrat l'anunci realitzat des del gabinet de Comunciación del Club, el club tampoc ha convocat encara cap roda de premsa pública per a periodistes des que va començar la temporada, una circunstacia que es repeteix des de la passada temporada malgrat estar en Tercera Divisió. La negativa a la petició d'entrevistes que s'han realitzat ESTA empresa editora a través de tots dos mitjans contrasta amb la concessió d'entrevistes a altres ràdios o webs, o les entrevistes que els jugadors, cos tècnic i president realitzen al propi club a preguntes del seu propi gabinet de comunicació.



Comunicat del club desmentint el veto

El Torrent CF va publicar ahir dijous 29 de desembre un comunicat en el seu web i xarxes socials dirigint-se en el qual amenaçava amb iniciar accions legals per un comentari en una notícia en la qual desmentia que hi haguera veto contra L'Opinió de Torrent, i en el qual exigia també una rectificació per una notícia de fa més de dos mesos sobre l'eixida del club d'Ángel López.

El comunicat es realitzava després de respondre este mitjà a un comentari d'un lector que es queixava que només es publicava “salseo” en relació a la informació sobre casos Covid en la plantilla i no de la ratxa de l'equip. El mitjà responia que ja s'havia informat en la seua edició en paper de desembre i estava pendent la publicació en web, i que li haguera agradat publicar més informacions, però que existia un "veto a les entrevistes".

A conseqüència d'això, el club, sense posar-se en contacte amb el mitjà de comunicació, va publicar el comunicat públic en els seus web i xarxes socials, fins i tot ha contestat al comentari en la xarxa social de l'Opinió de Torrent amb aqueix mateix comunicat.



Resposta TORRENT MEDIA SL al Torrent CF

Des de TORRENT MITJANA SL, empresa editora de l'Opinió de Torrent, s'ha enviat un correu electrònic al club en la qual ha expressat la seua sorpresa davant aquest atac injustificat, al qual de moment no respondrà amb accions legals per “l'afecte i respecte que li té a l'entitat”, amb la qual lamenta que les relacions hagen arribat fins al punt de no voler concedir entrevistes des de fa mesos.

En relació al contingut del comunicat, TORRENT MEDIA SL informa que cap dels seus mitjans ha anat a cobrir enguany cap partit del Torrent CF davant la falta de personal suficient, i per la impossibilitat de poder fer entrevistes lliurement després dels partits com se'ns va respondre a l'inici d'aquesta temporada, i també després de ser represos per preguntar en directe des de Tele Torrent en el terreny de joc als jugadors de l'equip en finalitzar l'últim partit de la passada temporada en la qual l'equip es jugava la permanència.

Sobre l'assistència a la presentació de l'equip, al qual va ser convidat aquest periòdic el dia anterior, s'ha respost que no va haver-hi temps suficient com per a organitzar a l'equip de redacció, ja que a més, es trobava tancant l'edició de novembre en la qual posteriorment apareix publicada la notícia del centenari amb una pàgina completa.

Respecte a l'afirmació en la qual el club assegura que no té vetos amb cap mitjà de comunicació, però reconeix el seu dret a concedir o no entrevistes per a vetlar per la seua bona imatge, TORRENT MEDIA SL aclareix que s'ha demanat en diverses ocasions una entrevista amb el president del club, l'entrenador anterior i l'actual, i també la de jugadors, sent sempre la resposta la mateixa, molt diferent a la que han rebut altres mitjans com Plaza Radio o Golsmedia entre altres. Per este motiu, l'empresa assenyala que simplement es va respondre a un comentari d'un lector sobre una queixa davant la falta d'informacions de la ratxa del Torrent CF explicant que no se'ls concedien entrevistes per a poder informar més àmpliament, i indiquen que “el club podria donar fàcil solució a la situació permetent les entrevistes pels nostres periodistes”, assenyala l'empresa editora.


En relació a la notícia que va publicar L'Opinió de Torrent el 4 d'octubre de 2021 en exclusiva, a la qual es refereix el Torrent CF en el seu comunicat publicat en xarxes socials i el seu web el 29 de desembre, TORRENT MEDIA SL, empresa editora d'aquest periòdic, així com de Tele Torrent entre altres mitjans, vol aclarir que la paraula Destitució, del verb Destituir, segons el diccionari de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, ofereix dos significats, el primer d'ells, “Separar a algú del càrrec que exerceix”. La utilització en la notícia del verb en present “Destitueix” es realitza per a resumir i acurtar al màxim el titular aprofitant la possibilitat del Present Futur que reconeix la llengua davant una acció que es pressuposa futura immediata, que estava prevista com va revelar aquest periòdic i que es va confirmar posteriorment amb els fets. Que l'entrenador haja sigut destituït després d'un acord entre totes dues parts ha d'entendre's com una cosa secundària ja que el verb destituir només implicava que aqueixa persona anava a ser separada del càrrec que exercia, és a dir, que deixaria de tindre aqueix càrrec com a tècnic de l'equip. De fet, en el cos de la notícia, en el qual es pot desenvolupar més el contingut, s'utilitza el verb condicional per a explicar la notícia a la qual havia tingut accés aquest periòdic a través de fonts pròximes al club. És més, també es va contactar amb el gabinet de premsa que va confirmar que no s'anava a emetre un comunicat fins que s'acordara la possible rescissió del contracte que va arribar l'endemà finalment per acord de totes dues parts després de les negociacions.
 
 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.236.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.