Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Desembre del 2021
FALLES

Sant Valerià "dóna la llanda" amb un betlem confeccionat amb més de 125 llandes reciclades i 200 anelles

La comissió, guanyadora del 1r premi, ha utilitzat diferents tipus de llandes i arreplega com cada any aliments no peribles –enguany especialment conserves- per destinar a Càritas Sagrada Família.

La falla Sant Valerià torna a guanyar el primer premi de Betlems fallers que organitza la falla Lope de Rueda, en la modalitat de manualitats, sota el lema “Quina llanda de Betlem!”. En total cinc comissions de l’Horta Sud i un de Picanya han participat en esta modalitat de concurs que ha arribat a la seua vint i dos edició. La falla Sedaví va guanyar en la modalitat tradicional i Santa Llúcia en la modalitat de pessebre.

 

“Quina llanda de betlem” és la proposta guanyadora d’enguany a base de llandes de conserva reciclades: un pessebre de dimissions més reduïdes a altres anys i que està ambientat en una antiga tenda d’ultramarins. Tot un homenatge als comerç local centenari que s’ha confeccionat amb més de 125 llandes de conservers de tomaca, tonyina, espàrrecs, pernil, patés, etc. Les llandes han servit d’espais per ambientar totes les escenes tradicionals, mentre que els personatges s’han confeccionat amb 200 anelles de llandes vestides amb roba, llana, etc.

 

Els membres de la comissió han estat treballat durant més d’un mes, en equips de treball, per poder confeccionar les diferents escenes com el porta, els reis, l’anunciació als pastors, la matança dels innocents, o diferents escenes de poblat que presenta un estil modernista, de finals del segle XIX i principis del XX, en consonància a l’estètica de les botigues antigues d’inicis de segle. Tota l’escenografia es distribuix en les prestatgeries del comerç i el mostrador, que compta també amb un pes original.

 

Betlem solidari

El betlem es pot visitar en horari de vesprada de 18 a 20 h. llevat dels dies de festa. La comissió torna a col·laborar amb Càritas Sagrada Família i arreplega aliments no peribles –enguany especialment conserves per destinar-lo a les persones més necessitades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.47.221

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.