Dimecres, 29 de Maig del 2024

Actualitzada Dimarts, 28 de Maig del 2024 a les 11:50:26 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Desembre del 2021

L'Assumpció munta el betlem a l'altar un any més

Inspirat en l'estil dels muntatges napolitans, aquest naixement és de menors dimensions que l'any passat, però igualment impressionant amb un fons dominat d'arcs de mig punt de més de tres metres d'altura.

La parròquia de l'Assumpció de Ntra. Senyora de Torrent ha muntat un altre any més el seu Betlem monumental en el propi altar, encara que de menors dimensions que altres anys. La composició, inspirada en l'estil dels muntatges napolitans compta amb un fons dominat d'arcs de mig punt de més de tres metres d'altura per a acollir la imatge tradicional del pesebre.  L'escena està dominada per l'estrela de Betlem que s'il·lumina.

 

El centre de l'altar l'ocupen les figures de la sagrada família, a grandària natural, amb imatges pròpies de la parròquia, el Sant Josep i la Immaculada, així com la figura del xiquet Jesús.  Enguany, front esta escena apareixen els tres reis mags, que han sigut confeccionats seguint la tècnica tradicional de l'art faller i vestits amb vestidures amb tot luxe de detalls. La disposició d'enguny és menor a la de l'any passat (cal recordar que ocupava més de 9 metres d'ample i estavadornat amb ambientació vegetal, arbres i flors).

 

Fa dos anys es va muntar un pesebre que representava un estable tradicional.  Tal com comenta el rector de l'Asunción, Jesús Corbí: “Sempre he procurat que el Betlem fóra didàctic i ens ajude a entendre el Nadal, que tinga un missatge. Quan vaig arribar a aquesta parròquia l'any plantegí la idea de fer un pesebre diferent i muntem un pesebre a grandària natural, però amb menys figures. L'any passat va creixer en espectacularitat gràcies al treball dels voluntaris i va tenir molt bona acceptació. La idea és que cada any el pesebre tinga un missatge diferent.”  El gran pesebre monumental es pot visitar en la parròquia i ha sigut possible gràcies als torrentins que amb il·lusió s'han posat en marxa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
100.26.179.41

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.