Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 19 de Desembre del 2021
COMPROMÍS

Ros i Ciudadanos exclouen del consell de la infància i l’adolescència els grups de l’oposició, segons Compromís

El projecte de Reglament contempla només la presència de l’alcalde com a única representació política en l’òrgan sectorial.

El govern municipal de Torrent, conformat pels grups polítics del PSPV i Ciudadanos ha presentat el projecte de Reglament del futur Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, nascut sobre el paper com a un òrgan de debat sectorial per a abordar la problemàtica i oferir solucions que puguen donar resposta a la població inclosa en aquesta franja d’edat.

 

Dins del període de 5 dies, que legalment tenen els grups municipals per a esmenar el text, des de Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha informat que la seua formació política ha presentat una esmena a la totalitat de l’articulat, en no permetre el reglament la participació política dels grups de l’oposició, ni la presència de les veïnes i veïns en els debats i les deliberacions d’aquest suposat òrgan de participació ciutadana.

 

Tindran dret a vot en el Consell l’alcalde Ros, 9 associacions, 9 persones funcionàries de l’Ajuntament i una de la Generalitat, més una representant del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes; per tant, els grups de l’oposició queden fora de la representació i no podran opinar ni decidir cap aspecte relatiu a les polítiques d’infantesa i adolescència de Torrent dins d’aquest òrgan consultiu.

 

També la resta de la ciutadania té expressament prohibida la seua presència com a audiència en aquest Consell i, només de manera excepcional, podrà establir-se el caràcter obert de les seues sessions; l’assistència de la ciutadania queda, per tant, relegada a l’excepcionalitat.

 

Pau Alabajos ha conclòs explicant que “el govern ens ha enviat el text del reglament perquè el treballem però després ens deixa fora de l’òrgan que estem ajudant a crear”.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.83.81.42

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.