Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Desembre del 2021
CULTURA

Tango i dansa contemporània en l'Auditori de Torrent

Univers Piazzolla i Caputxeta today són les propostes de l'Auditori per a aquest cap de setmana

L'Auditori de Torrent acull aquest cap de setmana dos espectacles en els quals el ball té un paper protagonista: Univers Piazzolla, un homenatge al músic argentí en el centenari del seu naixement; i “Caputxeta today (…i deixa't de romanços)”, dansa contemporània en una revisió del conte infantil escrit per Charles Perrault.
El dissabte, 11 de desembre, l'Auditori presentarà Univers Piazzolla, una proposta que arriba de la mà de Berretín de Buenos Aires i integra algunes de les obres més destacades d'Astor Piazzolla, en un recorregut per diferents èpoques de l'obra del músic argentí.

 

Encara que nascut a la Ciutat de Mar del Plata, Piazzolla va créixer a Nova York, on va irrompre amb la seua música en la primera meitat del segle XX; considerat un tipus boig o un geni que va traure del seu bandoneón tot el que tenia guardat: tango, Bach i un plus de jazz, amb cançons lligades a grans poetes com Horaci Ferrer o el mateix Borges. Univers Piazzolla és la proposta de Berretín de Buenos Aires -una companyia que porta als escenaris la cultura del tango rioplatense i el folklore argentí- que en aquest espectacle presentarà algunes peces del repertori de Piazzolla en una subtil i elegant interacció entre músics, cantant i ballarins. Els espectadors podran gaudir en aquesta funció d'obres instrumentals destacades, com Oblivion, Libertango o Adéu Nonino, a més de cançons com La balada per a un boig, Milonga del Trobador o Els Ocells Perduts.


“Caputxeta today (…i deixa't de romanços)” és la funció programada per al diumenge, 12 de desembre; un espectacle de dansa contemporània per a tots els públics que rescata el clàssic de Caputxeta per als espectadors d'ahir, hui i demà, amb el qual la Companyia de Dansa Fernando Hurtado ens descobreix a una Caputxeta adolescent i actual, que viu els problemes i els avantatges d'aquests temps. La Companyia de Dansa Fernando Hurtado ha produït i estrenat més de trenta espectacles de dansa contemporània i dansa-teatre, tant a Espanya com a l'estranger, promovent des dels seus començaments una línia de treball físic, enèrgic, amb exigència tècnica, i molta teatralitat; tot això li ha valgut per a aconseguir una trajectòria de renom i participar regularment en fires i festivals d'arts escèniques de primer nivell, sent a més guardonada amb alguns dels més prestigiosos premis nacionals com els Premis Lorca i Premis FETEN.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.19.251

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.