Dijous, 05 de Octubre del 2023

Actualitzada Dimecres, 04 de Octubre del 2023 a les 11:10:56 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Desembre del 2021
TRADICIONS

L'Aurora torna dos anys després degut a la pandèmia

A les 6 en punt, els participants en l’Aurora es reuniran a les portes de la parròquia Nostra Senyora de Montsió per a començar el seu recorregut pels carrers de Torrent amb mascaretes i distància de seguretat

L'Aurora torna dos anys després als carrers de Torrent. La pandèmia va obligar asuspendre aquesta tradició centenària que comença cada 8 de desembre en la capitald e l'Horta Sud. A les 6 en punt, els participants en l’Aurora es reuniran a les portes de la parròquia Nostra Senyora de Montsió per a començar el seu recorregut pels carrers de Torrent amb mascaretes i distància de seguretat. La comitiva recorrerà la ciutat cantant cobles tradicionals.

 

L'Aurora a Torrent, que organitza des de fa més d'un segle la confraria de la Mare de Déu del Rosari, comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i acaba el 6 de gener, dia de Reis. A més d'eixos dos dies, l'Aurora se celebra cada diumenge entre ambdues dates, i també el 26 de desembre.

 

Però les autèntiques protagonistes de la jornada festiva són les clavariesses de la Puríssima que marcaran l'agenda durant tot el dia. La jornada començarà amb una eucaristia en l'Arxiprestal de Torrent. A la vesprada, al voltant de les 18.30 hores, tindrà lloc la processó pels carrers del barri antic de la localitat dos anys després.

 

Les joves estaran acompanyades pels angelets, xiquets de poca edat que acompanyen a la imatge de la Immaculada. Després de la processó les clavariesses seran les encarregades de l'encesa de llums en la plaça Bisbe Benlloch i la inauguració del primer pesebre municipal situat en un baix de la mateixa plaça.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.239.148.127

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.