Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 02 de Desembre del 2021

Torrent organitza la Setmana de la Discapacitat 2021

L'Ajuntament en col·laboració amb diverses associacions ha organitzat un programa d'actes per a conscienciar i informar la ciutadania sobre els programes de suport

Coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat, que se celebra anualment el 3 de desembre, l'àrea d'Atenció i Solidaritat de l'Ajuntament de Torrent ha organitzat la Setmana de la Discapacitat, un programa d'actes en els quals es presenten diverses activitats, com a exposicions, xarrades i campanyes de sensibilització i informació, l'objectiu de la qual és donar visibilitat a aquest col·lectiu de persones que al costat dels seus familiars s'enfronten diàriament a una sèrie de traves i dificultats que fan més difícil l'adaptació d'aquests individus. “L'objectiu d'aquestes jornades és conscienciar a la ciutadania sobre la situació i la realitat que viuen les famílies amb algun membre amb diversitat funcional i al mateix temps promoure els drets i el benestar d'aquestes persones, normalitzant i socialitzant aquestes situacions excepcionals”, explica el regidor d'Atenció i Solidaritat, José Antonio Castillejo. Per a això, sens dubte, són clau les associacions ciutadanes que s'ocupen a donar suport tant en la cura com en el desenvolupament personal de les persones amb diversitat funcional i dels seus familiars o cuidadors. Per aqueixa raó, afig el regidor, “des del consistori hem buscat la col·laboració de totes aquestes associacions perquè amb la seua participació aquestes polítiques d'ajuda i protecció a les persones amb diversitat funcional siguen tan eficients com a tots ens agradaria”.

 

Així, aquesta Setmana de la Discapacitat 2021 es va iniciar dilluns passat amb una exposició fotogràfica que, sota el títol de ABD #SinFiltros: Una Mirada Transparent, es va presentar a la sala d'exposicions l’Espai. La Casa de la Dóna va acollir el dimarts 30 una xarrada sobre Art amb diversitat funcional en la qual el conferenciant convidat, Francisco Javier Planells, membre de l'Associació de Pintors amb la Boca i amb el Peu, va exposar davant els assistents la seua carrera de vida i va destacar la importància d'unir esforç i tenacitat amb el suport d'amics, companys i familiars per a superar els reptes personals de cadascun. Per part seua, l'associació Adisto ha organitzat en el matí del dia 2 la xarra Famílies amb diversitat funcional: una mirada sistèmica, en la qual la terapeuta Mónica Fernández ha compartit algunes dinàmiques de treball amb els familiars de persones amb discapacitat, a més d'introduir alguns conceptes com el de les constel·lacions familiars i les xarxes de suport.


Dia Internacional de la Discapacitat
El divendres 3 de desembre, el dia central d'aquesta setmana dedicada a la discapacitat, el programa d'actes comença amb la lectura d'un manifest per a defensar els drets de les persones amb diversitat; a les 10.30 h en la plaça Va unir Musical. Aqueix mateix dia, a les 18.30h, s'ha preparat una activitat de sensibilització ciutadana que, amb el lema ‘Posa't en el seu lloc, no en el seu lloc’ busca la complicitat de veïns i veïnes amb les persones que viuen amb alguna diversitat funcional. Com a gest de suport i solidaritat, aquest mateix dia s'il·luminarà l'edifici de l'ajuntament.


Finalment, el diumenge dia 5 se celebrarà una gala amb motiu del 20 Aniversari d'Adisto, l'associació de discapacitats de Torrent, un acte de reconeixement que se celebrarà en l'Auditori Torrent, a les 11.30 h, i que comptarà amb aforament limitat, a causa de la situació sanitària actual, per la qual cosa els qui estiguen interessats a acudir a aquesta gal·la hauran d'inscriure's a través de la pròpia organització d'Adisto, en l'adreça de correu familias@adisto.org, i entregar un donatiu de 5 € per a aquesta associació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.173.229.84

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.