Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 01 de Desembre del 2021
CULTURA

Torrent lliurament el Premi d'Interpretació Musical ‘Vicente Galbis’

El Conservatori de Música Professional de Torrent celebra aquesta gala en memòria de l'il·lustre professor i músic  i com a reconeixement dels esments professionals de música

El Conservatori Professional de Música de Torrent va acollir el divendres 26 de novembre la XX i la XXI edicions dels Premis Vicent Galbis; uns guardons propis del conservatori que s'entreguen anualment i que se celebren en honor del professor i fundador del centre per a premiar a alumnes i alumnes de tots els instruments i de cant que hagen obtingut en la fase de centre el premi Professional de Música. Enguany s'han celebrat conjuntament dues edicions dels premis Galbis, ja que l'anterior edició havia quedat ajornada.


Així, en la XX edició del Premi d'Interpretació Musical ‘Vicent Galbis’ es va atorgar el primer a Miguel Barberá López, percussió; segon premi a Betlem Clari Clari, violí; i tercer premi a Antonio Cruzado García, clarinet. A més dels tres primers, es van entregar també els Premis i Esments Professionals de música del curs 2019-2020.


Va seguir després el lliurament de premis de la XXI edició d'aquest certamen musical, amb el reconeixement als joves que es van distingir per la seua habilitat en la interpretació: primer premi, Yoel Miñana Tornero, violoncello; segon premi, Angelina Martínez Tamaya, clarinet; i tercer premi, Vicent Ribera Pérez, trombó. Els Premis i Esments Professionals de música del curs 2019-2020 es van entregar també en aquest mateix acte.


La cerimònia de lliurament va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros i la regidora d'Educació, Patricia Sáez, així com altres personalitats de la societat civil torrentina vinculades al món de la música i la cultura.
En la seua al·locució dirigida especialment a les i els joves músics premiats, l'alcalde va posar l'accent en la labor que aquests centres d'ensenyament realitzen amb l'alumnat, i va destacar “la rellevància dins de l'àmbit musical de premis com aquest que estimulen el talent de joves músics per a arribar a ser uns grans professionals en les seues carreres musicals”. Per part seua, la directora del centre, Fani Blanch, va voler correspondre a la presència dels membres de la corporació municipal agraint la col·laboració que des de l'ajuntament han prestat sempre per a poder organitzar aquests actes.


La jornada de reconeixements es va tancar amb les interpretacions musicals que van oferir els dos guanyadors del primer premi: Miguel Barberá, qui va transcriure amb el seu vibràfon el Impromptu Op.90 núm. 3, de Schubert; i Yoel Miñana, que va triar la Rapsòdia Hongaresa, de D. Popper, per a oferir un concert de *violoncello, acompanyat de la pianista de Pilar Navarro.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.191.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.