Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 01 de Desembre del 2021
ESPORTS

‘Llegendes de l'esport’, la reeixida mostra del Museu de l'Esport arriba a Torrent

Una exposició en l'Antic Mercat reuneix prop de 300 objectes relacionats amb les grans llegendes de l'esport,  del 3 de desembre al 30 de gener

Organitzada per la regidoria de Cultura i Esport, la sala d'exposicions de l'Antic Mercat acull, del 3 de desembre al 30 de gener, una mostra d'aproximadament 300 objectes relacionats amb les fites més importants de la història de l'esport nacional i internacional.


Aquesta mostra, que pertany al Museu de l'Esport, ens porta una exposició en la qual es podran veure des dels Fórmula 1 de Ferrari, escuderia amb la qual va competir Fernando Alonso, fins a les tres torxes olímpiques que han visitat Espanya en tota la seua història, o el mallot Banesto del Tour de França, de Miguel Induráin, o les sabatilles de Usain Bolt, amb les quals va aconseguir l'or en els Jocs Olímpics de Riu 2016.


La regidora de Cultura i Esport de Torrent, Susi Ferer, ha expressat que se sent “orgullosa de poder oferir a tots els torrentins una exposició d'aquestes característiques, que mai abans havia visitat la Comunitat Valenciana. Aqueixa mescla de cultura i esport que ens porta aquesta mostra, farà que majors i joves puguen gaudir i aprendre una mica més d'aqueix llegat que els grans assoliments de l'esport van deixant en la nostra societat”.


Alfonso Noáin, director del Museu de l'Esport, explica que “aquesta exposició és un espai per a l'homenatge, el record i l'exaltació de tot el que ha fet de l'esport un autèntic fenomen de masses”. I d'igual manera que ho feia la regidora, el director de l'exposició també expressava la seua satisfacció i declarava estar “especialment orgullós de poder visitar Torrent, la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a acollir l'exposició”.
El futbol i el bàsquet ocupen un lloc destacat en la mostra


Aquells que decidisquen visitar aquesta exposició sobre l'esport, podran trobar allí des d'objectes pertanyents a grans estreles de l'esport rei, com Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar Jr., Mbappe o Joaquín, fins a la samarreta de la selecció de futbol de Sud-àfrica, o les botes i la pilota d'Andrés Iniesta, i fins i tot la bota de Juan Señor, protagonista d'aquell 12-1 d'Espanya contra Malta, en un partit de futbol per a la classificació del campionat mundial que va enfrontar a aquests dos equips en 1983.


Del món del bàsquet, s'exposen samarretes, sabatilles i més objectes, signats per llegendes de la NBA, com Kobe Bryant, Tim Duncan, Westbrook o Bill Russell, entre altres. I, per descomptat, una zona especial dedicada als jugadors espanyols que han participat en la lliga americana, amb particular atenció a les figures de Pau i Marc Gasol, José Calderón, Juan Antonio Corbalán i un llarg etcètera.


Però l'esport espanyol contempla molts més èxits que els obtinguts en futbol i bàsquet. Per això, en aquesta exposició tenen cabuda altres especialitats esportives que també han sigut protagonistes en diferents moments de la història recent. 


Per exemple, els amants de la velocitat gaudiran veient un autèntic Fórmula 1 de Ferrari, el SH70 de 2017 que va donar la victòria a Sebastian Vettel en el GP d'Austràlia d'aqueix any. S'exposen, a més, altres objectes del món del motor pertanyents a Carlos Sainz, Marc Coma, Toni Bou, Jorge Lorenzo, Angel Nieto o Laia Sanz.


També estan representats en l'exposició deportes com el golf, amb la Jaqueta Verda de José María Olazábal i Sergio García; i el tennis, amb material signat per Rafa Nadal o Garbiñe Muguruza; o el bàdminton, amb la raqueta de Carolina Marín; i és destacat l'apartat dedicat a l'esport femení, representat per figures com la levantadora de pes Lydia Valentín, la paralímpica Loida Zabala, l'esquiadora Maria José Rienda o la patinadora Sara Hurtado.


Atletisme i Jocs Olímpics
L'atletisme és un altre dels plats forts d'aquesta exposició, on destaca una peça singular, les sabatilles de *Usain Bolt, les mateixes que va usar per a aconseguir l'or en els Jocs Olímpics de Riu 2016. També en atletisme hi ha representació d'atletes més pròxims, com Ruth Beitia, Sandra Myers, Jesús García Bragado, Álvaro de Dalt, Manolo Martínez o Javier Cienfuegos. Així mateix, els visitants d'aquesta exposició podran comprovar les dimensions reals dels rècords del món de salt d'alçada i de longitud, i contemplar el detall de les sabatilles originals dels seus protagonistes, el nord-americà Mike Powell i el cubà Javier Sotomayor.


El repàs a la història de l'esport, amb especial focus en els Jocs Olímpics, queda completat amb l'uniforme de podi de l'equip espanyol de Tòquio 2020 i diferents abillaments dels nostres des dels anys 70. Encara que mereix major atenció la presència en aquesta mostra de les tres torxes olímpiques que han visitat el nostre país: la de Mèxic 1968, la d'Atenes 2004 i la inoblidable torxa dels jocs de Barcelona ‘92.


Finalment, el Museu de l'Esport ha dedicat per a aquesta ocasió un espai d'especial homenatge a l'esportista torrentina més universal, Anabel Medina. La doble campiona de Roland *Garros i medalla de plata a Pequín 2008 cedirà a l'exposició alguns objectes de la seua reeixida carrera tenística, incloent alguns que pertanyen a la seua etapa actual com a capitana de l'equip espanyol femení de tennis.


 L'exposició es complementa amb abundant material fotogràfic i audiovisual, així com una zona on els visitants podran demostrar les seues habilitats jugant al futbolí, el mateix en el qual el rei Felip va reptar el mes d'abril passat al president Pedro Sánchez, durant la inauguració de l'exposició celebrada en la Cartoixa de Sevilla.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.6.194

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.