Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 01 de Desembre del 2021
vox

Vox califica el Pla FICUS com els últims espertencs del PSOE

El dilluns a la vesprada ens vam veure sorpresos davant la presentació de l'anomenat Pla FICUS. Un pla quadriennal 2022-2025 que recull 69 actuacions per valor de més de 100 milions d'euros, comprometent així el futur equip de govern i les arques municipals. Una iniciativa que VOX ha qualificat de ser un "pla cuinat i tancat en la Junta de Govern sense el menor consens amb els grups, ni admissió de suggeriments, ni informe jurídic que ho avale ni cap planificació; un pla que inclou actuacions que van començar la seua marxa en 2019, perquè ja es van aprovar, i que aquest govern ha sigut incapaç d'acabar."

 

Un pla que que segons VOX, exclou actuacions com el projecte per a enterrar les vies de metre del barri Camí la Noria, les intervencions dels polígons industrials, la construcció d'una nova comissaria de la Policia Local o solucionar la problemàtica del Camí de la  Mala Pujà: "Són 69 actuacions, de les quals, només huit seran finançades exclusivament per l'Estat, la resta es finançarà amb diners municipals. El Sr. Ros acaba d'hipotecar el futur dels torrentins sense saber la situació econòmica i sanitària que ens espera. Des del grup municipal VOX TORRENT considerem que l'esdevingut durant la celebració del Ple no va ser més que un bast parany per a fer creure als ciutadans la implicació d'aquest govern amb els torrentins, quan el que veritablement oculta són els deliris de grandesa faraònica d'un Alcalde que veritablement no persegueix fomentar l'ocupació a la nostra ciutat; perquè no ens enganyem, aquestes infraestructures no seran escomeses per les empreses de Torrent; simplement perquè la grandària de les obres no permet una licitació menor. 

 

Ros i el seu equip de govern es vanaglorien de traure un pla d'inversions però obvien el pla estratègic de subvencions que també han aprovat en la Junta de Govern, i en el qual han compromés les arques municipals fins a l'any 2023 en ajudes com el cultiu de la xufa ecològica a Burkina Faso o intervencions en la selva amazònica. La ciutadania ha de saber que aquest equip de govern ha finançat i finançarà fins a l'any 2023, mitjançant concessió directa, projectes a Burkina Faso, Uganda, el Perú i Colòmbia per valor de 139.000 euros; en lloc d'emprar aqueixos diners a ajudar a famílies, autònoms i PIMES que agonitzen davant una pandèmia de no cessa. Curiós resulta que aquest pla estratègic de subvencions, cuinat a porta tancada en els despatxos de la Junta de Govern, no haja sigut portat a Ple per a la seua votació, com s'ha fet amb el Pla *Ficus. Ens preguntem per què el Sr. Alcalde no anuncia als quatre vents les ajudes directes que va concedir i concedirà per valor de 139.000 euros en projectes internacionals impossibles de supervisar.

 

Des del grup municipal VOX TORRENT ens vam oposar a aquest pacte tancat sense haver sigut consultats, a aquest pla que comprometrà les arques municipals sense tindre una previsió clara dels ingressos, a aquest deliri i deriva d'un *co-govern (PSOE i Ciutadans) que contempla una macroinversió de més de 100 milions d'euros però que, hui dia, ni tan sols ha presentat l'esborrany dels pressupostos 2022."

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.244.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.