Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de novembre del 2021
ENTREVISTA JESÚS MANZANARES DE PODEM TORRENT

Manzanares: “Podem Torrent es trova ara en un moment de reconstrucció”

El nou portaveu des de quasi un any creu que el partit morat té un projecte per ajudar als joves, a les dones i aconseguir i entorn més verd

És la nova cara del partit a Torrent després d’un procés de descomposició provocat pel resultat electoral de 2019 on PODEM Torrent no va arribar a un acord de coalició amb Esquerra Unida. Poc després de les eleccions, Carmen Verdet va deixar de liderar el partit, que ara està coordinat a Torrent per una cara molt jove, de 23 anys Jesús Manzanares és militant des de fa tres anys i porta des de desembre de 2020. Torrentí del barri El Molí, ha estudiat educació social i treballa en un alberg social de persones sense llar a València capital. Jesús participa activament en l’organització juvenil Rebel·lia PV, i també ha participat d’associacions animalistes, en moviments estudiants i en voluntariat amb persones amb diversitat funcional.

 

En quina situació es troba Podemos Torrent actualment? Podemos Torrent es troba en un projecte de reconstrucció actualment, perquè després de 2019 ens vam quedar molt prop de aconseguir bons resultats, però finalment no va poder ser. A vegades costa una miqueta, però les sensacions són molt positives.

 

Creus que va ser un error no anar amb Esquerra Unida en les passades eleccions? Els números són així. Junts hauríem tret millors resultats, però si no vam anar plegats no va ser culpa de Podemos.

 

Quina relació es té amb altres partits, com per exemple Compromís? La relació és bona i cordial, però de cara a les eleccions dóna el mateix l’estat de les relacions, que canvien molt frenèticament.

 

Quins són els passos per a acabar presentant-se a les properes eleccions? Hem de fer un full de ruta, donar suport a les associacions de veïns, animals, etcètera. I de cara a les eleccions, ser més que un tipus d’associació que dóna suport a la societat civil.

 

Fa uns dies va tindre lloc un encontre amb dones de diferents partits d’esquerra, quina opinió mereix? Nosaltres el veiem amb molt bons ulls, perquè està clar que Podemos no ha pogut unir per molt temps a tota l’esquerra del PSOE, i si aquestes dones són capaces de fer-lo em pareix molt bé.

 

I quina opinió mereix les paraules de Pablo Casado, líder del partit popular a nivell estatal? Més que opinió per a les paraules, li avisaria a les dones que es prepararen perquè va ser una batalla constant a nivell personal i polític.

 

Quina opinió té Podemos a cerca de la política d’inversió que està realitzant l’equip de Jesús Ros? No pot ser que en un període de pandèmia hi haja 8 milions de benefici de l’ajuntament, els quals arreglarien moltes coses a Torrent. Sembla que s’enorgullisquen de no haver-los gastat. També han anunciat que els pressuposts augmentaran en 10 milions d’euros.

 

Què proposaria Podemos si estiguera a l’ajuntament de Torrent? Invertir més en habitatge públic, en associacions animalistes, en el tercer sector i en educació. Aquests seran els sectors principals.

 

Quina opinió mereix la política d’ocupació que està portant endavant l’ajuntament de Torrent? L’atur juvenil, en Espanya en general és de més d’un 40%, però crec que Torrent encapçala la llista d’atur juvenil d’Espanya. La veritat és que si d’eixos 8 milions d’euros per gastar en uns pressupostos en meitat d’una pandèmia i a més tens un atur juvenil molt gran, és que alguna cosa no estàs fent bé. No anem sempre a ser crítics amb el govern perquè ens agrada ser una oposició constructiva, però heu de revisar.

 

Quin procés porta Podemos a l’hora d’elegir candidat o candidata? En Podemos sí que es necessiten avals, però normalment es presenten a la persona que es decideix prèviament.

 

Una persona que vulga apropar-se a Podemos, què ha de fer? Teníem seu, però van tancar amb la pandèmia. Tenen les xarxes socials, Instagram, Facebook, Twitter, o les meues personals. Ens enorgullim que tenim un espai per a tots i per a totes, al contrari que altres partits, que solament cap en la seua Espanya una xicoteta part de la gent.

 

Vols afegir alguna cosa més? Crec que amb la sort d’encapçalar Podem, crec que tinc l’oportunitat d’ajudar a totes les persones, especialment els joves, puguen vore un futur verd, feminista, sense atur juvenil i amb diferents polítiques socials a la nostra ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.131.110.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.