Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de novembre del 2021
BENESTAR SOCIAL

Aigües de l'Horta celebra la primera taula de treball d' ocupació i reconstrucció verda

Una iniciativa que busca contribuir a la recuperació econòmica amb un model de gestió de l'aigua que millore la qualitat de vida i protegisca les persones, especialment a les més vulnerables

Aigües de l'Horta ha posat en marxa una nova taula de treball del Pacte Social, una iniciativa que busca contribuir a la recuperació econòmica amb un model de gestió de l'aigua que millore la qualitat de vida i protegisca les persones, especialment a les més vulnerables. Aquest model, basat en el compromís local, promou la reconstrucció verda i la innovació, afavorint l'evolució cap a una comarca sostenible i resilient.

 


Per al seu desenvolupament s'han configurat diverses taules de treball on participen actors locals que ajuden a configurar i detectar les necessitats municipals, veïnals i empresarials i plantejar com Aigües de l'Horta pot contribuir a cobrir-les. Una d'aquestes taules, la vinculada a 'Ocupació i Reconstrucció Verda', s'ha presentat hui a Torrent. Entre els seus integrants es troben representants dels Ajuntaments de Torrent, Picanya i Xirivella i Consorci d'Aigües de L'Horta, l'Associació d'Empresaris de Torrent, ACE (Agrupació Comarcal d'Empresaris Alaquàs-Aldaia), ASIVISA (Associació d'Industrials del Polígon Verge de la Salut a Xirivella), la Federació d'Associacions Veïnals, Barris i Urbanitzacions (Favbur) de Torrent, Hidraqua i Aigües de l'Horta.

 


Durant aquesta trobada, des d'Aigües de l'Horta i Hidraqua han presentat les línies d'actuació a abordar i els avanços que s'han produït fins ara en la taula de 'Solidaritat i Ocupació' que es va configurar fa uns mesos i les iniciatives dels quals ja s'estan implementant en aquests moments.

 


"En concret, en aquesta comissió per a l''Ocupació i la Reconstrucció Verda' s'abordaran com fer dels municipis en els quals presta servei Aigües de l'Horta espais més sostenibles i resilients, preparats per a afrontar els reptes de futur com per exemple els efectes meteorològics extrems, conseqüència del canvi climàtic. Així, una vegada definits aquests projectes, es buscaran i analitzaran les possibles vies de finançament per a la seua implementació, com per exemple l'opció dels Fons Next Generation llançats per la Unió Europea per a la reconstrucció dels països després de la crisi sanitària" ha declarat durant la presentació Francisco Bartual, director de Hidraqua a la província de València.

 


Amb relació als avanços de la taula de 'Solidaritat i Ocupació' la companyia està treballant a incrementar mesures per a fer costat als col·lectius més vulnerables i als afectats per la crisi sanitària, informar d'aquestes mesures a tota la ciutadania a fi que les coneguen i puguen acollir-se a elles, i promoure el consum d'aigua de l'aixeta a través de campanyes que donen a conéixer la qualitat d'aquest recurs; entre altres. Totes aquestes accions, segons han destacat des de l'empresa gestora del cicle integral de l'aigua, s'aniran comunicant i implementat en els pròxims mesos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.97.48

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.