Dilluns, 06 de Desembre del 2021

Actualitzada Divendres, 03 de Desembre del 2021 a les 15:35:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de novembre del 2021

l'Equip de govern presenta el ‘Pla FICUS’ de foment d'Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles

Contempla un conjunt d'inversions i actuacions que transformaran i dotaran a la ciutat de nous i millors serveis i instal·lacions

L'Equip de Govern de Torrent ha presentat aquest matí, en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació, el ‘Pla de Foment d'Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles (FICUS)’, un conjunt d'inversions programades per al període 2022-2025.


El pla cuatrianual, que inclouen actuacions de totes les administracions en el terme municipal, té com a objectiu planificar les actuacions que es produiran a la ciutat els pròxims anys, especialment aquelles que signifiquen la creació i ampliació de serveis públics de prestació directa als veïns i veïnes del municipi. “Es tracta d'un Pla fiable, ja que totes i cadascuna de les actuacions compta amb finançament, i flexible, perquè podrà anar incorporant noves actuacions al llarg del temps, que demostra el nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes de Torrent, que podran conéixer de primera mà les actuacions previstes en el municipi i fer un control i seguiment de les mateixes en el temps”, ha manifestat l'alcalde Jesús Ros.


El ‘Pla FICUS’ està organitzat en 5 plans diferents que inclouen cadascun d'ells diferents àrees de les polítiques públiques. El primer d'ells, el “Pla d'Infraestructures Cíviques”, comprén la generació de nous serveis públics, polítiques verdes i recuperació del patrimoni. Destaquen en l'àmbit de la Sanitat, el nou Centre de Salut Torrent III situat en Parc Central o la implantació dels serveis de ressonància i TAC en el Centre d'Especialitats de Sants *Patrons. 


D'altra banda, també es troba la implantació d'una ITV en el Polígon del Mas del *Jutge i l'habilitació d'un Punt de Trobada per a famílies en el nucli urbà. El pla contempla també la renovació de diferents espais verds de l'entorn urbà, així com l'ampliació de l'escut antincendis del Vedat amb la instal·lació d'una nova línia de canons d'aigua (*Sideinfo III) o la creació d'una nova àrea recreativa. 


Es troben també en el primer dels diferents capítols la recuperació del patrimoni, amb la intervenció en alguns dels edificis més insignes de la ciutat, i tota una sèrie d'actuacions en infraestructures educatives, socials i esportives, entre les quals cal destacar la renovació del *CEIP Antonio Machado i un nou edifici per a educació infantil, aules de formació homologades en el *Mercat de Sant Gregori o l'edifici per a lloguer jove en la plaça de Marquesat. 


El “Pla d'Impuls Urbà” és el segon dels elements que configuren aquest document i recull les principals intervencions en matèria d'urbanització i renovació de l'entorn urbà amb el nou barri de Parc Central III, la finalització de les urbanitzacions de l'Alter, Camí Reial i Centre històric. 


D'altra banda, la implementació de polítiques de mobilitat actives, amb especial incidència en matèria de seguretat viària amb les noves rotondes del Mas del Jutge o el carrer Lepant, la renovació de les passarel·les per als vianants i la connexió amb el corredor comarcal. 


D'altra banda, s'han anunciat també dos elements centrals en el Pla d'Inversions 2022-2025, que suposaran la intervenció en 200.000 metres quadrats de vies públiques i més de 10 quilòmetres de voreres i espais per als vianants. El primer d'ells, el ‘Pla 200.000’, suposa la repavimentació d'un important nombre de carrers en el nucli urbà i urbanitzacions (El Vedat, Muntanya Real, Tros Alt…) especialment en aquelles més deteriorades. El segon, el ‘Pla 10 km’, suposa una millora substancial de l'accessibilitat que afectarà diferents àrees del municipi amb la renovació dels espais de trànsit per als vianants. 


Finalment, l'Ajuntament ha promogut el “Pla d'espais urbans d'estacionament” amb l'objectiu de generar dins de la ciutat nous espais que augmenten les places d'aparcaments disponibles i descongestionen les vies públiques aplicant polítiques de mobilitat sostenible.


Andrés Campos, regidor de l'àrea d'Estratègia, Innovació i Economia, ha destacat “l'exercici de transparència i de control que comporta un document amb el qual es durà a terme la major transformació de Torrent des dels anys 80. Un Pla que es pot desenvolupar des de la prudència i el control econòmic, gràcies a la bona gestió i planificació d'aquest equip de govern que continua la senda iniciada fa sis anys i en la qual ja s'han aconseguit majors i millors serveis i instal·lacions per al conjunt de la ciutadania”. 


Per part seua, el regidor de Mobilitat i Transport, Raúl Claramonte, ha volgut “transmetre a la ciutadania la importància d'un pla que transmet el projecte i cohesió de l'equip de govern local i que repercutirà directament en el benestar dels veïns i veïnes de Torrent, i que portarà amb si un impacte directe en l'economia local”.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.212.120.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.