Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de novembre del 2021
COMPROMÍS

La comissió de queixes naix d’esquenes a la ciutadania, segons Compromís

Pau Alabajos: “Amb aquest reglament de Comissió, Ros vol dissuadir la ciutadania d’expressar les seues queixes i suggeriments”.

El grup municipal de Compromís, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, s’ha mostrat especialment preocupat per la baixa qualitat democràtica del reglament de funcionament de la Comissió de Queixes i Suggeriments de Torrent que ha presentat finalment el govern de Ros amb el seu soci de Ciudadanos.

 

Alabajos ha explicat que els principals elements de participació ciutadana del text s’han laminat fins al punt de reduir-los a la seua mínima expressió.

 

Qüestions com la prohibició a la ciutadania d’estar present en el debat i les deliberacions de la seua queixa, reclamació o suggeriment són, en opinió de Compromís, un menyspreu a les aportacions de les persones que s’han molestat en intentar fer de Torrent un lloc millor on viure, alhora que destapa l’especial interés de l’actual govern municipal perquè les persones proposants desconeguen quin és el parer dels diferents grups polítics sobre la seua petició. “És com si a la ciutadania se li prohibira estar present en el debat i les deliberacions dels assumptes que es tracten en els plens municipals”, ha explicat Alabajos.

 

La periodicitat quadrimestral de les sessions de la Comissió és un altre aspecte negatiu a judici de Compromís, perquè les persones que han interposat la queixa, reclamació o el suggeriment hauran d’esperar en la majoria de casos uns quants mesos fins que aquesta siga resolta, el que suposarà una gran lentitud en la resolució dels assumptes plantejats.

 

Alabajos també ha destacat que el seu grup municipal va presentar una bateria d’esmenes al text inicial redactat pel govern, en les que proposava per a aquesta Comissió una periodicitat semblant a les comissions informatives del Ple, és a dir amb convocatòries mensuals; també es demanava que qualsevol persona membre de la comissió (regidors i regidores) poguera demanar a títol individual la documentació necessària per a formar-se un judici seriós sobre l’assumpte a debatre, però aquesta petició d’informació només podrà acordar-se finalment per majoria simple de la Comissió, el que suposa que el govern municipal pot blocar qualsevol petició que es faça en aquest sentit; i finalment, entre altres destacables, que les persones interessades pogueren estar presents en les deliberacions per a conéixer el parer dels diferents grups polítics sobre la qüestió plantejada. Totes han estat rebutjades.

 

Finalment, des de Compromís s’ha posat de manifest la deficient redacció de l’articulat, així com la total inexistència del llenguatge inclusiu dins del text presentat, raó per la qual els ecovalencianistes hagueren de presentar 20 esmenes per a corregir errades ortogràfiques i 11 esmenes per a eliminar llenguatge sexista. 

 

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.152.95

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.