Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de novembre del 2021
FALLES

Torrent acull la gala dels Ú per premiar als millors artistes fallers de la Comunitat 

La JCF i el gremi d'artistes reconeixen als artistes fallers que han guanyat algun dels primers premis de falla 2021 en totes les seccions

En la sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent es va celebrar divendres passat la ‘Gala dels U’, una cerimònia de reconeixement i lliurament de distincions als artistes fallers que han destacat enguany amb els seus monuments fallers en els 14 municipis que han plantat falla en 2021.


El delegat de juntes locals de la JCF, Manolo Jorge, va cridar a l'escenari a les falleres majors de Torrent, Sara i Paula, perquè feren lliurament de la insígnia del Granerer, en nom de les falles de Torrent, als artistes fallers que en aquest any 2021 han guanyat algun primer premi en qualsevol de les diferents seccions: Xenillet, Camí Reial, la Plaça, Guàrdia Civil, II Tram Avinguda, Ángel de l'Alcázar i Antonio Pardo.

 

Seguidament va arribar el torn de retre homenatge als artistes fallers que havien guanyat un “primer” en les diferents poblacions que celebren aquestes festes falleres. Un recorregut de punta a punta de la Comunitat Valenciana a la recerca de les millors escenes, rematades i ninots per a destacar la importància d'una professió que ha mantingut viu l'esperit crític de les falles.


“Vosaltres sou el centre de gravetat necessari perquè es produïsca el miracle de les falles i també sou responsables de contagiar l'amor per la cultura i la festa; sou escultors, cronistes, crítics, arquitectes: sou ofici i art”. Amb aquestes paraules el regidor de festes, Pascual Martínez, va felicitar els artistes premiats i  a tots els assistents: les falleres majors de València i de Torrent, les seues corts d'honor, el president del gremi d'artistes fallers i representants de les juntes locals, comissions falleres i junta central.


Per part seua, els artistes de Torrent premiats enguany en la secció especial, Pedro Rodríguez, artista de la Plaça, i Sacabutx Art, artista d'Antonio Pardo, es van dirigir als presents en nom de tots els premiats per a agrair la implicació en aquests esdeveniments de tota la societat civil vinculada a la festa valenciana i, en particular, a les falleres majors de València, Carmen i Nerea, i a tots els artistes que pugnen per destacar amb la seua presència en les seccions especials.

Premi a la trajectòria

Finalment, Pedro Rodríguez Marín va ser distingit amb un premi especial, el Parot 2021, que se li va entregar per la seua llarga i dilatada experiència i per una trajectòria dedicada quasi exclusivament a les falles infantils. El regidor de Festes ha destacat d'aquest artista que “les seues falles mostren una gran capacitat compositiva i una línia estètica marcada per la caricatura, amb atenció minuciosa al detall i un fil argumental amb molt d'humor”, característiques que li han portat a ser mereixedor del primer premi en la secció especial de les falles 2021, per la falla de la Plaça, de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.225.56.41

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.