Dilluns, 30 de Gener del 2023

Actualitzada Dilluns, 30 de Gener del 2023 a les 10:32:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 21 de novembre del 2021
CULTURA

Marta Robles, Miguel Nadal i Rafa Lahuerta inauguren la III edició de Torrent Històrica

Rafa Lahuerta i Miquel Nadal, guanyadors dels dos últims premis Lletraferit, conversen sobre el passat de València

La sala cívica de l'Antic Mercat va acollir la vesprada del dijous 18 la jornada inaugural d'aquest certamen literari que es va iniciar amb el discurs de la regidora de Cultura, Susi Ferrer, qui va fer referència a “la il·lusió amb què afrontem aquesta tercera edició de Torrent Històrica, ja que, malgrat les dificultats amb què ens topem en les dues primeres edicions, el festival del gènere històric va consolidant-se i aconseguint major prestigi cada any, gràcies al renom dels convidats i la qualitat de les obres que es presenten”. Ferrer també va voler destacar l'alegria que és per a tots poder reunir-se de nou, de manera presencial, en unes trobades que ens acosten a les figures de la narrativa històrica.


Primera jornada del festival Torrent Històrica
Els dos últims guanyadors dels Premis Lletrafeit, Rafa Lahuerta i Miquel Nadal, van obrir foc ahir en la jornada d'inauguració del festival Torrent Històrica. Els autors de Noruega i Càndid van iniciar un col·loqui en el qual a través dels seus recents èxits van conversar sobre el passat de la ciutat de València i van analitzar els canvis en la seua fisonomia, la desaparició de barris i els efectes que aquests canvis ocasionen en l'àmbit socioeconòmic.
Més tard va seguir la intervenció de Marta Robles, que va presentar la seua nova publicació, Passions Carnals, on parla de reis i corts, i ofereix al lector una visió inquietant de la rebotiga de la nostra història: capritxos, episodis amorosos o senzillament trobades sexuals d'alguns protagonistes de la història.


Club de lectura 
Aquest divendres, a les 12.30, a la Biblioteca Metre de Torrent han continuat les activitats del certamen Torrent Històrica, amb un club de lectura sobre el llibre Castellà, de Lorenzo Silva: un relat de les revoltes dels comuners que l'autor ha compartit amb els aficionats al gènere històric.


Continuarà la jornada a la vesprada amb la xarrada Valor d'heroi, a càrrec de José Mañas i Luis Zueco; segueix una nova trobada amb Lorenzo Silva, qui en aquesta ocasió dissertarà sobre Revolucions, fracassos i altres rancors; i finalment, Separatta Teatre oferirà un muntatge en el qual personatges de la ficció novel·lesca ixen dels llibres per a interactuar amb el públic. 


Ruta històrica i activitats infantils
Les activitats d'aquesta setmana cultural continuaran el dissabte al matí, amb un recorregut per una ruta històrica de Torrent, en la qual els assistents descobriran l'origen d'alguns racons poc coneguts de la nostra ciutat, i que partirà des de la Torre, a partir de les 10.30 h.


El diumenge, en l'Antic Mercat, els xiquets gaudiran d'un taller per a crear un guió de de còmic: a partir d'Una història de Torrent, una història gràfica contada en sis actes més un epíleg, xiquetes i xiquets aprendran a crear ‘una altra’ història de Torrent amb els seus propis dibuixos.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.184

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.