Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de novembre del 2021
CULTURA

Torrent celebra Santa Cecilia

La Unió Musical de Torrent va oferir el XLIC Concert Extraordinari en l'Auditori

El Cercle Catòlic de Torrent va presentar en el vestíbul de l'ajuntament als joves que s'han incorporat a la Banda Simfònica. 


En un acte que s'emmarca en el programa d'esdeveniments que la societat musical celebra amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia, el president de la banda, Alfredo Silla, va agrair a l'ajuntament el suport i la col·laboració que des de fa anys uneix a les dues entitats, recordant que és ja una tradició que el primer dels actes d'aquesta setmana musical siga precisament la presentació dels nous músics de la Banda.


Al costat del president de la banda i a l'alcalde Jesús Ros es trobaven també la regidora d'Educació, Patricia Sáez, i el regidor d'Espais públics, Daniel Iserte, acompanyats per representants de la corporació municipal, antics membres del Cercle Catòlic i familiars dels músics presents. 


L'alcalde va subratllar, davant els nous membres del Cercle, la importància de pertànyer a una societat musical com aquesta, el prestigi i la història de la qual exigeixen el màxim compromís. Va destacar també la figura de pares, mares i familiars, que amb el seu esforç han sabut mantindre una tradició, a vegades familiar, i transmetre als més joves la il·lusió per pertànyer a la banda de música.

 

XLIC Concert Extraordinari de la UMT en l'Auditori
El dissabte a la vesprada la UMT va celebrar l'inici de les activitats programades en la XLV Setmana Musical en honor de Santa Cecilia amb un concert en l'Auditori, a càrrec de la Banda Simfònica i sota la direcció de Frank De Vuyst. El programa va estar compost pel Danzón núm. 8, d'Arturo Márquez; la peça Egmont, de Bert Appermont, interpretada pel guitarra solista Carlos Marroqín; Angels in the Architecture, de Frank Tichelli, amb la participació de la soprano solista Belén Roig; la Suite Colombiana, de Luis Francisco Soto; i el Intermezzo de les Noces de Luis Alonso, del compositor Gerónimo Giménez. Cinc peces que van delectar al públic assistent i van congregar a nombrós públic en aquesta cita musical que se celebrava en honor a la patrona de la música.

 

La Junta Central de Germanors de Torrent es va sumar a les celebracions en honor de Santa Cecilia
Finalment, la mateixa vesprada del dissabte, la Germanor de Jesús davant el Sanedrín va organitzar un acte per a commemorar la festivitat de la patrona dels músics. Un esdeveniment que va reunir el President de la Junta Central de Germanors, José Vicente Yago; a la Reina de l'Encontre, Azucena Guimerá Palop; a la Presidenta de la Germanor de Jesús davant el Sanedrín, Raquel Mir; al regidor de Festes, José Pascual Martínez, i altres representants de la corporació municipal.


Va participar en aquest acte la Banda de Cornetes i Tambors "Mare Nostrum", de Quart de Poblet, els qui van oferir un repertori musical de marxes típiques de la Setmana Santa a l'església de Sant Lluís Beltrán.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.227.239.9

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.