Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de novembre del 2021
EDUCACIÓ

La Purísima crea una ruta literària del misteri a Torrent basada en casos reals

L'alumnat de 4t d'ESO s'ha basat en notícies publicades en premsa des de de el segle XIX per a crear microrelats sobre la crònica negra, aparicions, fenòmens paranormals i mites de la ciutat.

En el Dia de les Ànimes l'alumnat de 4t d'ESO del col·legi La Puríssima de Torrent ha posat en marxa una ruta literària pel centre històric de la ciutat per a conéixer els seus racons més foscos, tenyits de sang i misteri. El projecte sota el títol “Torrent misteriós” ha reunit a més de 60 alumnes, que durant una setmana han investigat sobre aquests casos i creat els seus respectius microrelats, basats en les notícies publicades en premsa des de de el segle XIX fins hui. En les assignatures de Castellà, Valencià i Religió l'alumnat ha aprofundit en la festivitat de Tots els Sants, l'honra als difunts i la cultura de les llegendes i el misteri que sorgeix a partir del Romanticisme per a difondre la seua crònica negra com: assassinats, accidents, fenòmens paranormals o meteorològics que han omplit les pàgines dels periòdics i ara rescaten de l'oblit. 

 

L'alumnat ha creat aquestes rutes del misteri a través d'uns fullets on han traçat el recorregut en un mapa i han inclòs codis QR on es pot escoltar la narració dels seus relats immersius, amb efectes de so. Des del punt de vista curricular s'ha traçat la iniciació a les llegendes del segle XIX, sorgides dels corrents romàntics, com les de la ploma de Gustavo Adolfo Bécquer o de la Renaixença valenciana, amb el reconeixement dels trets estilístics i temàtics de l'etapa. 


Literatura local: Crims i desgràcies tenyides de por
D'entre les històries rescatades per l'alumnat destaquen la del succés dels xiquets enverinats a Torrent en 1905, o del pres que es va suïcidar des de l'alt de la Torre, passant per una particular història de Romeo i Julieta a la torrentina, una història d'amor que enfrontà a famílies i que va acabar amb un desenllaç fatal en 1929. Altres temes rescatats han sigut les misterioses aparicions al carrer de la Mota o catàstrofes, com a incendis o terratrémols en el cor de la ciutat. 


El projecte ha conclòs amb una eixida pels punts narrats per l'alumnat, els qui han aprofitat l'ocasió per a caracteritzar-se dels personatges dels seus microrelats, donar-los una segona vida i recuperar la seua memòria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.85.76

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.