Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 28 de Octubre del 2021
CULTURA

Torrent commemora el 15 aniversari de l'Espai Metropolità d’Art Torrent

L'exposició ‘Metropolitans. Pensar la ciutat’ reuneix a la sala EMAT l'obra de nou artistes valencians en un diàleg entre art i ciutat 

Amb motiu del 15 aniversari de la sala d'exposicions de l'Espai Metropolità d’Art de Torrent, EMAT, l'Ajuntament de Torrent ha organitzat una exposició que commemora aquest esdeveniment, donada la rellevància que en l'àmbit de l'art ha anat adquirint aquest espai al llarg del temps.


En un acte d'inauguració que començarà a partir de la 19.30 h, la sala EMAT acollirà una exposició que, sota el títol de “Metropolitans. Pensar la ciutat”, podrà visitar-se a partir de demà, 28 d'octubre, i romandrà oberta al públic fins al 28 de gener del 2022. 


L'alcalde Jesús Ros ha destacat en la presentació d'aquesta exposició que Torrent “és una ciutat que sempre reivindica el seu caràcter de ciutat oberta i creativa, connectada alhora amb l'espai natural que ocupa i amb la gent que l'habita”, en clara referència al lema de l'exposició.


Per part seua, Susi Ferrer, regidora de Cultura, amb la col·laboració del comissari de l'exposició i dels artistes que en ella participen, ha incidit en la rellevància d'aquesta mostra, atés que “s'ha reunit en un únic espai l'obra d'artistes amb diferents llenguatges: fotografia, disseny, gravats, videocreacions, pintura, etc., convertint aquesta exposició en una referència per a la comunitat artística i creativa”. 


Per a aquesta ocasió s'ha convidat a nou artistes valencians que han desenvolupat la seua carrera artística fóra de les seues respectives ciutats, però que d'alguna manera segueixen relacionats amb Torrent, com és el cas del qual va ser protagonista de la inauguració de la sala del EMAT, l'artista torrentí Calo Carratalá, a més de mostrar obres de Anaïs Florin ,Gels Mit , Juan Olivares, Nelo Vinuesa, Paco Caparrós, Rafaela Pareja Ribera i Xavier Monsalvatje Vic. 


El comissari de l'exposició, Xavier Ferrer, ha comentat, en una presentació prèvia davant els mitjans, quin ha sigut la idea que vertebra el lema d'aquesta exposició: sobre el concepte de ciutat global, és a dir, un espai físic que supera els límits de les seues fronteres per a aconseguir als ciutadans de tot el planeta, convergeixen quatre espais diferenciats però que es relacionen de la mateixa manera que ho fan els diferents membres d'un organisme viu. “El lema de l'exposició, ‘Pensar la ciutat’, proposa una reflexió col·lectiva des de la comunitat artística sobre el fet urbà, com a catalitzador i escenari de la nostra petjada cultural, econòmica, social, tecnològica i mediambiental, identificant quatre eixos crítics: metròpolis, ecópolis, cosmopolis i tecnópolis”, explica Xavier Ferrer.


Aqueixes quatre seccions recullen la idea que l'art és, o pot ser, precisament l'escenari on es produeix el diàleg entre l'ésser i la naturalesa, i res millor que la imatge de ciutat com a metàfora d'aquesta reflexió.


Al costat de la mostra, es troba un espai que recull un compendi de les exposicions que han anat succeint-se al llarg d'aquests 15 anys de trajectòria de l'EMAT, en el qual s'ha reunit cartells i publicacions de les exposicions i artistes que han sigut protagonistes de les arts plàstiques a la nostra ciutat en aquests tres lustres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.0.53

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.