Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Octubre del 2021
MÚSICA

Teatre i sarsuela en l'Auditori amb "El Plan" i "El manojo de rosas"

L'escenari torrentí presenta una comèdia negra escrita i dirigida per Ignasi Vidal i un dels clàssics del repertori sarsuelístic

L'Auditori de Torrent estrena "El pla", una comèdia negra escrita i dirigida per Ignasi Vidal, en la qual els seus protagonistes es despullen a poc a poc de les seues màscares socials, per a portar fins al límit tot l'instint de supervivència i la noció de l'amistat. Bàsicament, és la història de la trobada de tres amics (Jordi Ballester, Diego Braguinsky i Àngel Figols), tres col·legues de misèria, tres éssers del carrer que no semblen personatges de ficció: veiem diàriament a persones com Ramón, Ximo i Andrade en el bar del costat de casa, a l'ascensor o en l'autobús.

 

Són éssers comuns en els quals ningú repararia, precisament perquè estem farts de veure'ls. El pla sorprén no sols per la seua història, sinó també per la forma honesta i directa en què Ignasi Vidal ha sabut explicar-la. Trobem humor en el drama intern dels tres personatges arraconats socialment a causa de la crisi. Entre els tres amics volen els punyals, i els dobles sentits estan a l'ordre del dia. Però, sobretot, el que sorprén de la funció és la seua perfecció formal, sembla, que no ocorre gens important; però tot avança imparable cap al final... El pla és, sobretot, una reflexió profunda sobre l'amistat. La funció serà el divendres 15 d'octubre a les 20.30 h.

 

La Companyia Teatral Clàssics de la Lírica és l'encarregada de posar en escena un dels clàssics del repertori sarsuelístic: "La del manoll de roses" sainet líric en dos actes, amb lletra d'Anselmo C. Carreño i Francisco Ramos de Castro, i música del mestre Pablo Sorozabal. Poques sarsueles cal tindre un tema bàsic, un leitmotiv tan característic i bell, tan evocador com l'expressat en la frase no vaig tallar més que una rosa de "La del manoll de roses".

 

El seu autor va utilitzar aquesta trista melodia com a base de la seua obra, col·locant-la ja en la introducció i confiant-la al més sensible dels instruments, al clarinet. L'acció té lloc en 1934, en una plaça de barri madrilenya en la qual hi ha un garatge, un bar i una botiga de flors anomenada "La del Manoll de Roses". Ascensión, la florista, filla de Don Daniel, és una mocita madrilenya d'educació acurada. Encara que Don Daniel li ha aconsellat acceptar la proposició de Ricardo, jove i simpàtic aviador, Ascensión a qui vol és a Joaquín, el mecànic, que li correspon.

 

La funció serà el dissabte 16 d'octubre a les 20 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.91.249.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.