Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Octubre del 2021
ECONOMIA

Torrent optarà als fons de recuperació de la Unió Europea

L'Ajuntament de Torrent ha presentat diferents projectes de mobilitat sostenible, comerç i agenda urbana

La ciutat de Torrent optarà als fons de recuperació europeus. L'Ajuntament de Torrent ha presentat diferents projectes de mobilitat sostenible, comerç i agenda urbana. En total l'ajuda rondarà els 6 milions d'euros que sufragarà en la seua majoria la Unió Europea si són aprovats. Aquests projectes s'engloben dins de tres línies d'actuació, mobilitat sostenible i digital, comerç i agenda urbana.

 

Entre els projectes presentats en l'àrea de mobilitat sostenible i digital es troba la conversió en zona de vianants del barri de l'Alter, l'ampliació dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics, l'adquisició de 100 bicicletes elèctriques i la millora i ampliació de Torrentbici, així com el foment de pàrquings públics i la implementació de rutes escolars segures en tots els centres escolars de la ciutat.

 

Aquests projectes tenen un pressupost de més de 3 milions d'euros. Un altre dels projectes presentats pel consistori és la creació d'un "market place" local amb l'objectiu de fomentar i incentivar el comerç local. Es tracta de crear una plataforma virtual on el xicotet comerç puga vendre els seus productes per internet per a ampliar la seua línia de negoci amb repartiment sostenible.

 

Aquesta iniciativa també inclou punts de lliurament intel·ligents on els clients puguen recollir la seua compra de manera segura i còmoda fora de l'horari comercial. Aquesta iniciativa presentada al ministeri pretén rebre d'Europa 310.000 euros per a la seua posada en marxa. Dins del projecte Agenda Urbana a la qual Torrent es va adherir el mes de gener passat hi ha projectes com millorar mitjançant domòtica els edificis públics entre altres iniciatives.
 

En aquest sentit el portaveu socialista i delegat de l'àrea de Modernització, Andrés Campos, ha explicat els projectes, "volem continuar treballant per a convertir a Torrent en una ciutat avantguardista i seguirem presentant projectes, som conscients que no tots rebran les ajudes europees, però esperem que la seua gran majoria sí". L'alcalde, Jesús Ros ha valorat positivament el treball del personal municipal i ha deixat clar que, "els projectes tiraran avant si Europa ens concedeix les ajudes i esperem que així siga".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.9.7

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.