Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 06 de Octubre del 2021
LITERATURA

Torrent tanca la programació de la XLVIII Fira del Llibre

La plaça Unió Musical ha acollit durant el cap de setmana xarres, activitats i espectacles infantils celebrats amb motiu de la Fira del Llibre

El passat cap de setmana, coincidint amb l'inici de la setmana cultural, l'ajuntament de Torrent ha organitzat multitud d'actes festius, culturals i recreatius per a tots els públics. La plaça de la Unió Musical va ser l'escenari triat per a celebrar la 48 edició de la Fira del Llibre de Torrent i en ella es van desenvolupar gran varietat d'activitats d'animació i foment de la lectura, amb especial atenció al públic infantil.

 


En resum, la jornada del dissabte els més joves van poder triar entre diferents sessions de contacontes: el Gran Jordiet, Josemi Sykes i Cecilia Silva, que van animar als presents des de l'inici de la jornada; per a seguir aqueixa mateixa vesprada amb una tertúlia conduïda per l'associació cultural Torrent de Paraules, que va presentar el llibre Abecedari impossible, de Salomé Chulvi.

 

La jornada es va veure amenitzada per la visita de Gerónimo Stilton -personatge de la literatura infantil, protagonista i autor fictici de la sèrie de llibres que porten el seu nom- i per una activitat recreativa i d'animació a la lectura, Bicillibres al carrer, organitzada en col·laboració amb el col·lectiu Soterranya. L'agrupació Més que Tres va posar fi als actes programats per al dissabte amb Sessió de narració oral a ritme de swing & jazz, un espectacle que uneix música i històries per a contar.

 


A més, el dia del llibre es va celebrar amb descomptes i sortejos de llibres, presentacions de novetats i signatura d'exemplars per part dels autors. Aquesta edició de la fira va seguir amb més sessions de contacontes i tallers infantils que es van mantindre al llarg de tota la jornada dominical. 

 

Finalment, el grup Cucurucú Teatre va tancar l'agenda d'aquesta fira amb  amb Animalades didascàliques on l'alumnat i professorat de Cucurucú ens parlaren de la importància del present per a construir un futur millor. La cloenda de la Fira del Llibre de Torrent és la primera obra de teatre que representa Cucurucú Escola de Teatre des de que va començar la crisi sanitària, açò és un senyal més de que el nostre poble està tornant a la normalitat i que inverteix i recolça la cultura.

 

El diumenge passat una vintena d'alumnes guiats pel professorat i voluntariat de l'escola de teatre van transmetre no sols el valor dels llibres i la lectura, sinó també la preocupació per l'increment de la contaminació, la necessitat de reduir la violència i incrementar el respecte en la societat. A més a més, gràcies a la generositat de Jazzwoman i Periferia Norte van dir adéu a la Fira del Llibre amb un misatge d'Amor i Amistat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.151.231

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.