Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de Octubre del 2021
CULTURA

L'ambaixador d'Espanya davant la Unesco visita les obres del palau Cortina

La visita ha servit per a comprovar l'estat d'avanç de les obres de rehabilitació del palauet modernista i conéixer l'estat de l'antic cinema Cervantes

Torrent ha rebut hui la visita de l'Ambaixador d'Espanya davant la Unesco, Juan Andrés Perelló, qui acompanyat de l'alcalde Jesús Ros i una comitiva municipal ha pogut conéixer de primera mà els projectes de l'equip de govern per recuperar el patrimoni local.

 


La primera parada del matí ha servit per a comprovar l'estat d'avanç de les obres de rehabilitació del palauet modernista de la família Giner-Cortina, un dels edificis residencials emblemàtics de la ciutat de Torrent que l'Ajuntament va adquirir per a la ciutat en 2019 i que destaca pel seu marcat estil arquitectònic, una construcció neonazarí del primer quart del segle XX, i que va ser declarat Bé de Rellevància Local en 2010.

 

Els treballs d'intervenció actuals, després d'unes fases prèvies en les quals es va procedir a desenrunar i netejar la parcel·la i l'edificació, se centren en actuacions sobre l'edifici principal, els auxiliars i el jardí, amb especial interés a conservar i reposar els elements ja existents, posant l'accent en la recuperació dels quals formen part de l'ornamentació i que són els més característics del conjunt així com a respectar la distribució interior de murs i barandats de compartimentació. L'objectiu se centra a integrar els nous elements de la millor manera possible i la seua potencial funcionalitat amb el respecte al valor patrimonial de la construcció original.

 


El projecte recull una següent etapa en la qual es preveuen les connexions a serveis de la xarxa municipal, com l'evacuació d'aigües pluvials o la instal·lació de telecomunicacions. A més, el projecte de Rehabilitació del Palauet és una de les 96 propostes finalistes dels pressupostos participatius de la Generalitat que han comptat amb el suport de la ciutadania i que han superat la fase d'avaluació tècnica i econòmica.



Visita al Cinema Cervantes
L'ambaixador de la Unesco i l'alcalde han continuat el seu recorregut per a conéixer l'estat d'un altre dels edificis singulars del patrimoni urbà torrentí com és el Cinema Cervantes, que va ser adquirit en 2020 i posteriorment endreçada la seua façana pel consistori, i que ara es pretén recuperar com a símbol del patrimoni local i per al gaudi dels torrentins i torrentines. Finalment, José Andrés Perelló ha deixat testimoniatge de la seua visita a Torrent signant en el Llibre d'Honor de la Ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.34.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.