Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Setembre del 2021
HICENDA

El ple aprova els Comptes Generals amb un desajust patrimonial de 203 milions

Esmeralda torres ha justificat la diferència entre el patrimoni en el balanç fins que es puga enllaçar amb el nou programa de comptabilitat

El Ajuntament de Torrent ha aprovat amb el vot a favor de la coalició PSOE i CIUTADANS, i el vot en contra de PP, VOX i Compromís. El centre del debat en els comptes municipals ha sigut el desajustament patrimonial entre l'immobilitzat del balanç que la regidora delegada de Comptabilitat i Tresoreria, Esmeralda Torres, ha justificat per la impossibilitat actual d'unir aquestes dades.

 

La socialista ha aprofitat la seua intervenció per a destacar la solvència econòmica municipal amb xifres com una ràtio de liquiditat de pagament a curt termini de 2,33, un actiu corrent de 28 milions i passiu de 12 milions, “la qual cosa demostra una clara solvència econòmica i de liquiditat del nostre Ajuntament”, del qual ha assenyalat paga de mitjana a proveïdors en 13 dies, i té un romanent de tresoreria de 15 milions.

Des del grup municipal de Compromis, Pau Alabajos, ha justificat el vot en contra a aquest Compte General assenyalant que no hauria d'haver-se presentat en aquestes condicions al ple “perquè no representa, una imatge fidel dels comptes municipals, en considerar que no s'ajusten al pla de comptabilitat pública, ja que no hi ha una depuració immediata entre l'inventari general i comptable”, fent referència a la no aplicació completa d'amortitzacions de l'immobilitzat a l'haver una diferència en el compte econòmic patrimonial de 203 milions d'euros entre l'immobilitzat en el balanç, de 281 milions d'euros, i el reconegut per patrimoni de 488 milions. Per tots aquests motius, Compromís ha decidit votar en contra.

Esmeralda ha reconegut un desquadrament en el balanç, “ho diuen els tècnics i la memòria, hi ha un desquadrament important, no perquè no se sapiem el nostre inventari, perquè ho sabem des de l'actualització d'abril de 2019, però no hi ha un enllaç entre el patrimoni i la comptabilitat, que és una gran part de les al·legacions de Compromís, però és cert que en política hi ha criteris d'oportunitat política i econòmica, els terminis, i al realitat, i s'està veient la forma per a licitar el programa de comptabilitat per a enllaçar com el Compte General”, ha contestat Torres, que ha assenyalat a Alabajos que “Complim amb l'obligació de la comptabilitat de costos de serveis que són finançats els preus públics i taxes”.

“aquesta no és la recuperació de curs dels mals estudiants”
Des del PP, Amparo Folgado, com a portaveu municipal, ha criticat des de l'origen aquest pressupost, “que ja avisem que no anava a ser real. I la prova és que hi haja 16 milions en modificacions pressupostàries”. La popular lamentat també que no s'hagen executat moltes inversions “en un any de pandèmia en el qual no s'ha baixat l'IBI i s'han quedat partides socials sense esgotar”, motiu pel qual han justificat el seu vot en contra als comptes, que consideren també no reals pel desajustament patrimonial.

La regidora socialista, Esmeralda Torres ha contestat a Folgado, que tornava de viatge en AVE des de Madrid amb duresa. “No vull que em malinterprete, però el compte general, no és una liquidació dels pressupostos”, ha dit Torres, qui ha tirat en cara al PP que hagen presentat 30 preguntes fa una setmana per al ple, quan hi ha un període d'al·legacions a l'agost, encara que la documentació se li va entregar al juny”. Segons la socialista, es va rebre el 22 de setembre 30 preguntes sobre la liquidació del pressupost, i no del compte general, “però li les contestarem, tinc molta paciència, però a vegades se m'acaba la paciència. Aquesta no és la recuperació de curs. No és la recuperació dels mals estudiants que volen aprovar en l'últim examen. El que es tracta ací és la comptabilitat, que ja sabem que són 1.000 fulles, i no es pot dir, alguna cosa haurem de fer per a la comissió de comptes”, ha respost Torres, qui ha dit que de totes maneres els constaran.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.148.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.