Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Setembre del 2021
FESTES

Els Moros i Cristians de Torrent podran desfilar colze a colze el 9 d’octubre

Xavi Santamaría revela aquest canvi, possible gràcies a la reducció de contagis a la Comunitat Valenciana

Torrent serà la primera festa de Moros i Cristians que tornarà a desfilar colze a colze a la Comunitat Valenciana després de l'aturada per la pandèmia. El president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Xavi Santamaría, l'ha revelat davant de les càmeres de Tele Torrent, on ha explicat el programa d'actes no oficials que es desenvoluparan durant el pont del 9 d’octubre a Torrent.

La capital de L'Horta s'avançarà per unes hores a Paterna en la desfilada, per la qual cosa estrenarà la nova normativa que permet desfilar junts sense necessitat de distància de seguretat gràcies a la reducció de la incidència per davall de 50. La Federació de Moros i Cristians de Torrent espera una alta participació de festers, més de 500 previstos fins al moment per a desfilar des de la baixada del Convent de Muntanya-Sión fins a la Torre. La desfilada es realitzarà a partir de les 11.30 i es permetrà finalment desfilar colze a colze, de manera que tan sols la filá Comilitons serà l'única filá que desfilada en batalló, com fa des de fa uns anys. La desfilada acabarà a la Torre sense cap tiups d'acte, i tots els participants hauran de portar mascareta, igual que tots els espectadors que estiguen dins del recorregut, ja que serà difícil mantindre la distància de seguretat.

El dia d'abans, el 8 d'octubre, els festers celebraran a les 19.00 hores una ofrena a l'aire lliure en la plaça de l'església arxiprestal de l'Asunción. En acabar, se celebrarà el Pregó, que enguany serà a càrrec de la portaveu del PP en les Corts, María José Català, festera de la filà Na Violant. El primer pregoner va ser Alfred Costa, actual director de Apunt, abans de la pandèmia. 

Després del pregó es realitzarà el sopar del Fester a la Torre, un acte que se celebrarà a l'aire lliure i respectant les normes de l'hostaleria, amb màxim de 10 comensals per taula, i sense la possibilitat de consumir o beure de peu, per tant serà obligatori portar màscara dins del recinte quan s'estiga alçat.

Per al dia 10, els Moros i Cristians tenen previst realitzar un menjar d'homenatge als festers per l'espera durant estos dos anys a la qual només podran acudir els festers i que igual que la resta d'actes els participants hauran de donar les seues dades de contacte. Cada filá i Comparsa ha hagut de nomenar un coordinador Covid igual que va passar amb les festes de Falles de setembre, que tres setmanes després no han suposat un increment de casos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.251.37

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.