Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 28 de Setembre del 2021

Compromís: Torrent encapçala l’atur de les ciutats de més de 40.000 habitants de València

La Taxa del 21’20% és pràcticament la mateixa que la mitjana d’Andalusia, la comunitat autònoma amb més atur de l’Estat, després de Canàries.

Al tancament d’agost Torrent encapçala l’atur en les ciutats de més de 40.000 habitants de la província de València, amb un 21’20% de taxa.

La millor dada per a aquest tipus de municipis la representa la ciutat de València, que es troba a més de 4 punts de Torrent. Així, Gandia, Paterna, Sagunt, Mislata i Alzira, són els altres municipis de més de 40.000 habitants amb millors dades d’ocupació que Torrent.

La taxa d'atur és el percentatge d'aturats sobre la població activa, conformada per les persones majors de 16 anys i menors de 65 que estan treballant o en cerca activa d'ocupació.

La població activa d’un municipi és igual al nombre d'aturats de la localitat més el nombre de treballadors d'aquesta. Així, mentre els aturats registrats d'una ciutat són aquells que resideixen en ella, els empleats donats d'alta en la Seguretat Social són els que treballen en centres de treball pertanyents a aquesta localitat, però poden viure en un altre lloc.

Per al portaveu de Compromís, Pau Alabajos, el cas de Torrent es correspon amb aquelles localitats que tenen una població molt superior al nombre de llocs de treball que generen, són les anomenades ciutats dormitori, que són el cas oposat amb les de zones industrials o aquelles posicionades com a grans generadores de serveis, que produeixen més llocs de treball que treballadors, per la qual cosa “importen” treballadors, que viuen en una altra localitat però cada dia es desplacen a aquesta per a treballar.

Alabajos ha explicat que el seu grup municipal ve reclamant anualment que el pressupost arreplegue polítiques actives d’ocupació i un model urbanístic que ens allunye del paradigma de les ciutats dormitori, però sembla que ni a Ros (PSPV) ni anteriorment al PP els interessen per motius electoralistes aquestes propostes.

Respecte a l’empresa municipal IDEA’t, creada en el seu moment pel PP i mantinguda actualment per Ros, per al suposat foment i creació d’ocupació, per a Alabajos s’ha convertit en una acadèmia de preparació i de fer cursos, més que en una eina eficient de cerca d’ocupació per als torrentins i les torrentines.

Finalment, el regidor ha posat en valor els 502.818’36€€ que la Conselleria d’Economia Sostenible ha transferit l’Ajuntament de Torrent al llarg del 2021 per contractar persones de més de 30 anys, més els 444.493’44€ que han conferit per a contractar joves menors de 30 anys mitjançant el programa EMPUJU; uns recursos que el govern de Ros no sabem com està consignant, atenent el fet que a l’oposició no ens expliquen ni la seua destinació final ni els llocs de treball creats.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.187.103

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.