Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Setembre del 2021
ENTREVISTA

Roberto Gómez: “Estem lluitant per donar veu al valencianisme ací en Torrent”

El secretari general de Sumant per Torrent creu en un pressupost participatiu on els torrentins i torrentines puguen decidir on van els seus diners

Roberto Gómez és el nou secretari general de Sumant per Torrent, un nou projecte que naix del valencianisme de Som Valencians Torrent. Amant de la festa fallera és una persona molt involucrada en el món faller.

 

Les dades de la pandèmia segueixen sent molt positives. La veritat és que sí. I més vull traure pit com a faller. Després de tres setmanes la incidència acumulada es manté a la baixa. Hem donat un exemple de responsabilitat, hem complit les normes i les restriccions que es va marcar Sanitat. Crec que hem demostrat que es poden celebrar altres festes amb seguretat i un espill on mirar-se.

 

Fa un any el valencianisme en Torrent es va refundar amb Sumant per Torrent, quin balanç es pot fer d’aquest primer any?  La pandèmia com a tots ens ha limitat. Nosaltres venim de Som Valencians i continuem amb aquest projecte municipalista en clau valenciana. Continuem fent propostes, amb Som Valencians ja presentàrem 60 i ara continuem en la mateixa línia. Nosaltres el que volem és com el nostre nom indica i sumar solucions i presentar propostes per millorar la nostra ciutat.

 

Torrent va ser la seu del IV Encontre del valencianisme municipalista el passat mes de juliol. I ja estem pensant en el quint. Som una plataforma municipalista que aglutina a partits locals amb i sense representació municipal. En aquest encontre es presenten propostes i idees que poden aplicar-se i adaptar-se a les característiques de cada municipi. I he de dir que Sumant per Torrent dins de l’encontre va ser un referent i també Avant Albal que compta amb representació en el ple municipal.

 

Com veu el futur del valencianisme en Torrent? En Torrent és complicat perquè és una gran ciutat i no hi ha tant de sentiment de poble com altres poblacions més menudes com Alcàsser o Albal on partits que formen part de l’encontre tenen representació municipal. En Torrent és complicat, va tindre la seua època amb Unió Valenciana, però encara i tot seguim lluitant per tindre el nostre espai en Torrent. En l’àmbit autonòmic estan movent-se les coses per a vore si podem concórrer amb una coalició.

 

A dos anys vista de les eleccions locals Sumant per Torrent ja haurà començat a moure la seua maquinària electoral. L’any que ve celebrarem primàries obertes dins del partit per triar el nostre candidat o candidata.

 

Vosté es presentarà a les primàries? Sí, eixa és la meua intenció presentar-me a les primàries. Jo soc una persona que m’agrada treballar en equip com ja vàrem fer en l’anterior projecte on era el coordinador local i finalment vaig ser triat el candidat.

 

Abans hem estat parlant de les iniciatives que la seua formació, té constància de si alguna ha arribat a tractar-se en el ple municipal? Que nosaltres tinguem constància cap. Sí que és cert que la nostra proposta de contenidors de fem per a persones amb mobilitat reduïda si s’han instal·lat en alguns punts de la localitat, per exemple, com també una línia d’autobús pel Toll.

 

Veïns i veïnes de Torrent han denunciat una plaga de mosquits després de les pluges d’aquestes setmanes. En l’anterior projecte varen presentar una iniciativa molt innovadora per erradicar aquest problema. Sí, amb Som Valencians demanarem que es posara en marxa la construcció de nius de rates penades com ja es fa en altres poblacions junt amb realitzar fumigacions controlades en espais concrets.

 

Com veu el seu partit aquesta segona legislatura del Partit Socialista?  Governar amb una pandèmia que estem patint és complicat. Crec que hi ha decisions que es haurien de revisar com ara la compra del Palauet Cortina o l’antic Cervantes, creiem que no és el moment. Des de Sumant Torrent creiem que s’haurien d’haver fet un pressupost participatiu.

 

Sumant per Torrent es va reunir amb l’associació ACST, quines conclusions es varen treure?  Va ser una reunió molt interessant i molt productiva. Vàrem parlar del model d’Alzira per recolzar el comerç local. En eixa localitat han creat amb el suport del seu consistori, una marketplace on els comerços s’adhereixen i els clients poden fer les seues compres sense moure’s de casa i està funcionant molt bé.

 

Els últims temporals han provocat noves inundacions en Parc Central.  ffd És un problema que cal mirar i solucionar. No pot ser que cada vegada que s’anuncien pluges els veïns i veïnes de la zona hagen de mirar el cel. Nosaltres pensem que amb un tanc de tempesta es podria solucionar per evitar aquest problema que cal solucionar el més prompte que es puga.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.67.16

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.