Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Setembre del 2021
COMPROMÍS

Compromís critica la contractació d'empreses privades per al gabinet psicopedagogic municipal

Carme Silla (Compromís): “No compartim el model de sanitat mental privada i que només hi haja 3 psicòlegs”.

Compromís Per Torrent ha criticat que es vaja a tornar a contractar una empresa privada per donar el servei municipal del Gabinet Psicopedagògic, en lloc d'apostar per perdona'l funcionari amb continuïtat. "No és bo que cada pocs anys puguen canviar els professionals, ja que no es pot fer un seguiment i tractament personalitzat dels casos com seria desitjable".

 

A més, els ecovalencianistes han denunciat la poca quantitat de professionals per a tota la població a la qual hagueren de cobrir, tot l'alumnat dels centres públics i concertats d'educació infantil i primària de Torrent, a més de fer tasques d'intervenció psicoeducativa, donar tractament psicoterapèutic, atendre el Centre de l'Escola d'Adults, dissenyar i implementar els programes d'absentisme escolar i abandonament prematur en l'educació secundària i, finalment, gestionar l'anomenat "teléfono amigo", a través del qual es pretén atendre les persones majors i no acompanyades de la capital de l'Horta Sud.



Segons Compromis, l'empresa que podria fer-se amb el servei després de presentar-se al concurs ha oferit el personal mínim exigit en les condicions de contractació definida pel govern municipal, la qual constarà de 10 persones: 1 coordinadora, 1 administratiu, 1 fisioterapeuta a mitja jornada, 2 educadors, 2 persones dedicades a l'absentisme escolar, i finalment 3 psicòlogues. El total suposarà un cost anual de 1.114.336€ que, si es divideix pel personal esmentat, l'Ajuntament de Torrent pagarà 58.649,26€ per cada treballador de la mercantil que finalment ha aconseguit aquest contracte. És a dir, el cost d'empresa per treballador serà superior al que paga l'Ajuntament per un Oficial de la Policia Local o un funcionari Cap d'Unitat de serveis municipals.

 

Carme Silla, regidora de Compromís i encarregada d’aquests temes en el grup municipal explica que: “si mirem les dades amb la perspectiva del temps, veiem com el tractament de la salut mental que ofereix l’ajuntament als torrentins i les torrentines s’ha anat reduint progressivament amb el pas dels anys: així, al 2009 Torrent comptava amb 7 psicòlogues, 4 psicòlegs-logopedes i 1 psicòloga experta en problemes sexuals, per tant 11 psicòlegs i psicòlogues en compte dels 3 d’aquest últim contracte”.

 

Per a Compromís les ràtios no només s’han d’aplicar al nombre d’alumnes per classe, si no també a la resta de serveis que ofereixen les administracions. En aquest sentit destaquen que destinar només tres psicòlogues professionals per a cobrir la salut mental de tota la població objectiu de Torrent ratlla la ridiculesa, i a més a més mercantilitzada, on ja sabem que l’objectiu de la privada destinatària serà l’obtenció del major benefici possible per davant de qualsevol altra qüestió de tipus sanitari o assistencial. “Estem assistint a un empitjorament de les condicions en les que es prestarà el servei en relació al que s’oferia fa només 10 anys, en perjudici dels torrentins i les torrentines”, ha conclòs Silla.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.118.244

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.