Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Setembre del 2021
FESTES

Tornen les processons amb la Mare de Déu dels Dolors i Mont-Sió

Amb el respecte de totes les normes anticovid, com la distància social, l'aforament a la parròquia i l'ús obligatori de la mascareta.

Tornen les processons als carrers de Torrent després del període més dur de la pandèmia. Les clavaries de la Mare Déu dels Dolors i de Mont-sió tornen a celebrar la seua festa amb el respecte de totes les normes anticovid, com la distància social, l'aforament a la parròquia i l'ús obligatori de la mascareta. Després de vint mesos de restriccions per la pandèmia, les processons autoritzades tornen al carrer amb una gran participació de públic i fidels al carrer. Cal recordar que l'última va ser la de Sant Blai celebrada el 3 de febrer del 2020 (un mes abans de l'ajornament de les falles el 10 de març i la declaració de l'estat d'alarma el 14 de març de 2020).

Així durant els tres dies previs es va celebrar el tridu i diumenge va ser el dia gran. A les 12 h. va ser el torn de les clavariesses de Mont-Sió. Una vintena de xiques, entre els 19 i 20 anys, que van estar capitanejades per la clavariessa major, Mariola Garrido. Les joves van ser el 2019 clavariesses de La Puríssima i no van poder seguir amb el cicle rotatiu de clavaries a causa de la pandèmia, per eixe motiu van repetir en el càrrec fins este setembre.

Per la seua banda, les clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors està format per altres 20 dones que ja van formar prèviament part de la clavaria de la Mare de Déu de l'Assumpció el 2019. D'igual manera van haver d'esperar dos anys per poder celebrar la seua festa. Totes elles van acompanyar a la clavariessa major Leyre Cosme. A les 20 h va ser el torn de la seua missa i a les 21 va començar la processó conjunta pels carrers del centre històric des de la parròquia de Mont-sió. En acabar van ser nomenades les següents clavariesses per a 2022.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.105.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.