Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 16 de Setembre del 2021
URBANISME

Les obres de l'Alter de Torrent escometen per fi la finalització de la primera fase

LES OBRES PORTEN UN LLEUGER RETARD DE SETMANES PER A AJUSTAR-SE Al PROJECTE EN LA PLACETA MARE DE DEU DELS DESEMPARATS

La reurbanització del barri de l'Alter sembla un poc més a prop, almenys en la Fase I. Les obres de reurbanització del barri del centre històric, que acumulen ja un retard de quatre setmanes en les obres, a les quals cal sumar la demora inicial en la definició del projecte per la paralització durant més d'un any per l'àrea de Patrimoni de la Generalitat, pareix que han donat una espenta final. 


En aquests moments es treballa en les obres de la placeta de Mare de Deu dels Desemparats i l'antic carrer Aviador Franco, ara alcalde Salvador Fernández, mentre que la fase 2 que afecta la zona aquest del barri als carrers Alaquàs i Santa Llúcia segueix en curs. Les excavadores van entrar 23 de febrer i ara treballen per retirar l'empedrat històric de Roine de la placeta de la Verge dels Desemparats, que serà recol·locat finalment al mateix nivell, ja que en pujar 10 cm la cota anava a quedar per davall creant una bassa.


El projecte, presentat al setembre de 2019, aprovat al juny de 2020, per a ser licitat el 25 de maig de 2020 per un import de 705.025 euros amb impostos a les mercantils, a Canalitzacions i enderrocaments Safor, SL i a Construccions Uorconf, SL per a la primera i segona fase respectivament, amb un període de finalització de 23 setmanes, uns 6 meso, que ja s'ha sobrepassat.

 

[Img #11607]
 

 

Arbres i bancs per a la placeta que no és placeta
El projecte inicial, presentat convertirà l'eixample del carrer Verge dels Desemparats en una placeta finalment. Històricament s'ha dit així però serà ara quan tinga aspecte realment de plaça amb arbres i la col·locació de bancs i cadires, encara que aquest últim aspecte podria canviar davant les peticions de veïns, que ja es van queixar en la placeta de l'Era per la col·locació de seients a causa dels sorolls que ocasionaven veïns fins a altes hores de la matinada.


L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, en roda de premsa va fer esta setmana referència al retard de les obres. “S'acabaran quan s'acaben, perquè en aquesta mena d'obres sempre sorgeixen imprevistos”. L'obra porta en aquests moments una demora de unes setmanes. Durant les últimes setmanes d'agost i primera de setembre el ritme de les obres quasi va arribar a paralitzar-se, però s'ha représ amb força després de definir-se clarament la col·locació del paviment de Roine, que haurà d'alçar-se i recol·locar-se.


En l'antic carrer Aviador Franco van aparéixer aquest mes d'agost pedres de Ródano molt més antigues que les actuals i que han sigut cobertes finalment de formigó. Prèviament el carrer ja havia sigut urbanitzada tapant eixe  empedrat amb un empedrat prefabricat.

[Img #11608]

 

El canvi en el disseny de la secció dels vials, amb repavimentació de les voreres i calçades, millorant les zones per als vianants i la seua seguretat; la renovació de la xarxa de proveïment, eliminant la canonada de fibrociment existent i substituint-la per una nova xarxa de funció dúctil; la renovació de la xarxa d'aigües pluvials.

Aquesta iniciativa, provinent de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) i cofinançada al 50% amb fons europeus FEDER, engloba les actuacions urbanístiques que el govern municipal ha iniciat amb la finalitat de revitalitzar el centre històric de la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.215.110.142

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.