Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 09 de Setembre del 2021
COMPROMÍS

El govern de Torrent contragué obligacions per 865.065€ obviant els procediments de contractació públics

Pau Alabajos: “Aquesta quantitat està referida només a l’últim trimestre d’activitat informat per la Intervenció Municipal”.La relació de factures afectades correspon al segon trimestre de 2021.

La intervenció municipal de Torrent ha informat els grups municipals de 15 relacions de factures en què, al seu criteri, “se ha obviado totalmente el procedimiento de contratación, habiéndose producido la omisión de la función interventora de conformidad con lo dispuesto en el articulo 116.3 de la Ley de Contratos del Sector Público”.

 

Aquestes factures, que arrepleguen diferents compres de béns i serveis al llarg del segon trimestre de 2021, sumen un total de 865.065€, on la intervenció alerta que “se trata de actos dictados con infracción del ordenamiento jurídico, al tratarse de un supuesto de nulidad de pleno derecho conforme a lo señalado en el articulo 47.1 letra e) de la Ley de Procedimiento Administrativo Común”.

 

Així mateix, i donat que Torrent és sobre el paper municipi de gran població, correspon a la Junta de Govern Local, encapçalada per Jesús Ros, adoptar la resolució procedent davant les irregularitats informades per la Intervenció Local.

 

Per al portaveu de Compromís, Pau Alabajos, “independentment de les particularitats d’alguns serveis municipals afectats, cal ser molt escrupolosos amb la legislació sobre contractes amb l’administració. Des de Compromís entenem que ha de ser una prioritat acabar amb la facturació sense contracte, per una simple qüestió de transparència, igualtat d’oportunitats i control en la contractació pública, un dret que s’està  vulnerant des de fa dècades”.

 

Alabajos ha informat que el seu grup demanarà al Govern Local que trasllade als grups municipals la resolució de la revisió d’ofici que es prenga sobre aquestes factures, com a responsables dels fets informats per la Intervenció Local. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.248.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.