Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Setembre del 2021
POLÍTICA

La justícia arxiva la querella de Jesús Ros per prevaricació administrativa

La sentència que es va dictar a Torrent el passat 19 de juliol, però que es coneix ara, dicta que els "fets no són constitutius de delicte encara que sí d'un legítim debat polític".

La querella presentada contra l'alcalde Jesús Ros per prevaricació administrativa ha sigut arxivat. La sentència dictada pel jutge Jorge Martínez Ribera del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Torrent acorda el "sobreseïment lliure i arxivament de les actuacions per no ser fets constitutius de delicte de conformitat amb el disposat en l'article 637.2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal".

 

En la sentència el jutge argumenta que "la suspensió de la rigidesa en la limitació pressupostària derivada de la covid ha de conjugar-se, no obstant això, amb la situació de gravíssima situació econòmica que assola la societat amb repercussions en tots els àmbits, majors despeses i pèrdua d'ingressos de les administracions, de la qual no és aliena l'Ajuntament de Torrent".



A més el jutge recorda en la sentència que, "la llei obligava a la iniciació del procés de la creació dels òrgans de Gran Ciutat en el termini de sis mesos, la qual cosa no es va complir en el seu moment i fins al 26 de juliol de 2012 no s'inicia el procés..., en aquestes dates la corporació era regida per un altre grup polític de signe oposat".



El jutge finalitza assenyalant que "difícilment es pot estimar que després de la declaració de l'estat d'alarma i en la situació actual siga delictiva la no creació efectiva dels òrgans propis d'un gran municipi. No existeixen indicis de responsabilitat penal en l'actuació denunciada" i finalitza... "La falta de desenvolupament d'aquests òrgans constitueix legítim objecte del debat polític, però no procedeix la seua translació a la jurisdicció penal".



Ros: "Alabajos ha intentat desestabilitzar al govern com ja va fer en el seu moment en Compromís"
L'alcalde Jesús Ros s'ha mostrat "satisfet" amb la sentència, "els tribunals espanyols ens han donat la raó. El senyor Alabajos el que ha intentat és desestabilitzar al govern de Torrent com ja va fer en el seu moment per a entrar en política en Compromís".

 

Ros ha sigut molt crític amb l'actuació del portaveu de Compromís, "s'ha demostrat la seua obsessió personal i la seua incapacitat de fer política, però nosaltres continuarem debatent en el ple que és on s'ha de fer i no en els jutjats". El màxim edil ha tornat a recordar el que ja va dir en conéixer la seua imputació, "el senyor Alabajos ha travessat una línia roja sense precedents en la política torrentina" i s'ha demostrat que era una qüestió personal".



Per part seua, el portaveu socialista Andrés Campos ha recordat que, "malgrat aquesta querella, des de l'Ajuntament s'està i es porta treballant temps a crear nous òrgans dins de la llei de Gran Ciutat que no impliquen un augment de pressupost com el consell de participació o la figura de l'advocat de la ciutat que portarem a la comissió de govern quan puguem".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.166.98

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.