Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 06 de Setembre del 2021
FALLES 2021

El foc converteix en cendres les Falles de la pandèmia en Torrent

Per primera vegada en la història, Torrent va viure unes falles al setembre marcades per la pandèmia, la calor i el toc de queda nocturn

El ritual del foc ha convertit en cendres les Falles de 2021. Per primera vegada en la història, Torrent va viure unes falles al setembre marcades per la pandèmia, la calor i el toc de queda nocturn. Quasi dos anys i mig després la capital de l'Horta Sud va poder tancar l'exercici faller més llarg de la seua història.

 

Aquestes Falles han estat marcades per les restriccions sanitàries i el toc de queda nocturn a la 1 de la matinada, per la qual cosa, la nit de la cremà es va avançar una hora per a complir amb les restriccions de mobilitat nocturna.

 

Aquest avançament en l'horari va provocar que la majoria de les falles infantils es cremaran de dia a excepció del primer premi de Secció Especial que ho va fer passades les 9 de la nit. A la cremà infantil de la comissió de la Plaça va estar present, la Fallera Major Infantil de 2020 i 2021, Sandrá Peris i la seua Cort d'Honor. 



Una hora després van començar a cremar-se els monuments majors quasi de manera simultània per primera vegada en la història de les festes falleres a Torrent. Van ser 22 monuments, gràcies a l'esforç i la col·laboració dels cossos de seguretat, Bombers i Protecció Civil , que van comptar amb el reforç de les unitats que es van desplaçar des d'Almansa, Paterna, Requena, Tavernes Blanques, Manises, Monserrat, Oliva i Puçol.

 

A les 11 de la nit va ser el torn d'Antoni Pardo, guanyadora del primer premi de Secció Especial amb la presència de la Fallera Major de Torrent, Alícia Pallardó i la seua Cort d'Honor, així com l'alcalde de Torrent, Jesús Ros i el regidor de Falles, Pasqual Martínez.

 

Minuts abans de la cremà, Ros va voler agrair l'esforç dels fallers i la seua responsabilitat, "han sigut unes falles necessàries per al col·lectiu faller de Torrent que han sabut celebrar-les amb responsabilitat". Per part seua, Pasqual Martínez va voler agrair l'esforç de totes les forces de seguretat, especialment a Protecció Civil, "que han fet un gran esforç per a poder complir amb els horaris i cremar alhora els monuments".



Unes falles molt esperades que ja són història i que tanquen un exercici faller per a continuar amb el de 2022 que culminarà, pandèmia mitjançant, el març de 2022.

 

Nit del Foc

La nit del dia 4 la ciutat es va il·luminar durant prop d'un quart d'hora amb els 230 quilos de pólvora de Germans Caballer, com a pròleg d'una última jornada marcada per l'homenatge al faller en la plaça Moralets i l'última mascletà en Parc Central a càrrec de pirotècnia Zarzoso.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.96.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.