Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Agost del 2021
FALLES

Miguel Requena: “Hem sabut treballar pensant en el futur de la festa com a col·lectiu i això no sempre és fàcil”

Entrevista a Miguel Requena, vice president de l’OAM de la Junta Local Fallera de Torrent: “No ha acabat la pandèmia, hem de continuar sent responsables i assegurar no posem en risc a ningú”

Finalment Torrent plantarà Falles i tancarem un cicle. Com valores tots aquests mesos d'espera i la resposta de les comissions?

L'anul·lació de les Falles el març de 2020 va ser un moment molt difícil i ningú estava preparat per a una cosa així. Des de llavors si hi ha alguna cosa que hem de valorar a Torrent, és la unió que hi ha hagut del col·lectiu faller. Hem sabut treballar pensant en el futur de la festa com a col·lectiu i això no sempre és fàcil. El treball realitzat pels presidents i les executives de les comissions ha sigut molt difícil, tindre els casals tancats i la impossibilitat de celebrar reunions impedia en molts casos poder transmetre a la comissió el perquè de les decisions que es prenien i hem d'estar-los agraïts per l'esforç que han realitzat. D'igual forma cal destacar la unió del col·lectiu faller en l'àmbit autonòmic, que va permetre crear la Mesa de Seguiment, i que sense el seu treball haguera sigut impossible arribar a aquest moment.

 

Les comissions de Torrent han fet un gran esforç econòmic que s'ha vist recompensada amb subvenció de l'Ajuntament. Com valores aqueix suport als sectors econòmics de la festa?

El col·lectiu Faller de Torrent des del principi prenc la decisió que havia de fer costat als sectors econòmics de la festa intentant donar continuïtat al següent exercici faller, fins i tot tenint arracada la celebració de la setmana fallera de 2020. Torrent és de les poques poblacions que ha rebut ajudes econòmiques per part del seu Ajuntament per a ajudar a les comissions falleres en la contractació dels sectors tradicionals, però he trobat a faltar ajudes per part d'altres administracions, com Generalitat o Diputació de València. No hem d'oblidar que ja fa quasi 5 anys, les falles van ser declarades Patrimoni cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i això suposa també una obligació per a l'administració de prendre mesures que asseguren la seua continuïtat.

 

Que diries als fallers de cara a la setmana vinent de festes?

El primer que els diria és gràcies! Les falleres i fallers de Torrent han fet un exercici de fe enorme, mantenint-se en les seues comissions pagant les quotes, sense tindre cap activitat i amb els Casals tancats, quan no hi havia cap seguretat de poder celebrar les Falles i sense això haguera sigut impossible arribar al moment actual. Els diria que estiguen orgullosos del que són i del que representen, que el seu comportament durant aquest temps ha sigut exemplar i que gràcies a ells la nostra festa continua viva. I sobre la setmana fallera de setembre, els diria que gaudisquen de cada acte, de tornar a ajuntar-nos en els casals, de tornar a gaudir de la pólvora , de la música i de les Falles als nostres carrers. I que tinguen per segur que estàs seran les millors Falles de la resta de la nostra vida.

 

Junta Local ha posat en marxa el nou exercici amb l'aprovació de les bases de concursos i elecció de les noves falleres majors... Com es presenta el nou horitzó?

Afrontem el nou exercici amb molta il·lusió i responsabilitat. Per a donar continuïtat a les Falles calia poder tancar i obrir un nou cicle i això ja ho hem aconseguit. Però fins i tot no ha acabat la pandèmia, per la qual cosa hem de continuar sent responsables i assegurar que en cap cas posem en risc a ningú. Haurem de continuar adaptant la nostra activitat a la realitat sanitària de cada moment, i això ens permetrà poder gaudir novament de la Cultura que desenvolupen les Falles de Torrent, tornar a socialitzar en els nostres Casals i a poc a poc recuperar la nostra manera de viure com a fallers.

 

Quin missatge transmetries als representants i presidents de les Falles de Torrent de 2020 21?

Si hi ha alguna cosa que teníem clar quan es van anul·lar les Falles, és que com a col·lectiu teníem un deute amb tots ells. Ara per fi ha arribat el seu moment i podran gaudir de la seua setmana. Cal agrair-los el seu compromís amb les Falles, renovant els seus càrrecs quan els demanem que seguiren un any més i sobretot per no perdre la il·lusió. D'igual forma no vull oblidar-me d'Alícia, Sandra i les seues Corts d'Honor, que sempre han estat disposades a qualsevol cosa que els hem demanat durant aquest any i que per fi també podran celebrar la Setmana Fallera.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.197.195.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.