Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 08 de Maig del 2024 a les 12:20:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 03 de Setembre del 2021
FALLES

Sant Valerià planta una falla espectacle adaptada a persones amb discapacitat visual

La falla de secció especial, “Les mil i una nits de desitjos torrentins”,de Fede Alonso presenta fil sonor dins del cadafal per narrar l’àcida crítica local, ambientació musical i codis QR per fer més accessible el monument.

Les falles de la pandèmia seran segures i diferents, però també adaptades i accessibles per a tots els públics. La falla Sant Valerià, de secció especial, presenta el seu cadafal amb la novetat d’incorporar un fil sonor dins del monument que a mode d’àudio llibre narra la crítica per a que tots puguen disfrutar de la proposta “Les mil i una nits de desitjos torrentins”. La veu del geni de la làmpada màgica està acompanyada de música àrab per ambientar les escenes dels personatges d’este clàssic, adaptat a l’actualitat local. A banda, la falla també disposarà de codis QR per poder escanejar-se i accedir a l’explicació de la falla des dels dispositius mòbil.  Cal recordar que als anys 90 esta comissió ja va adaptar al Braille la crítica dels seus monuments.

 

El cadafal és un espectacle total, ja que compta amb una il·luminació especial, font d’aigua i moltes més sorpreses on no faltarà l’humor en clau torrentina. La falla és obra de l’artista de Cullera, Fede Alonso, que planta per primera vegada en la demarcació i conta amb l’ajuda de la comissió en l’àcida crítica 100% local on no faltarà la sàtira sobre l’equip de govern, encapçalat pel “sultà” Jesús Ros i els socis de govern de Ciudadanos, que han efectuat  les compres d’immobles com el Palau Cortina, la finca de la “Malagueña”, el cine Cervantes, etc. L’oposició també apareixerà caricaturitzada, així com la resta d’actualitat fallera i social de Torrent en este any i mig de pandèmia.

 

Des de la comissió animen a visitar la falla per poder riure, amb totes les mesures de seguretat garantides, i així retrobar-se amb la tradició d’unes festes més familiars  que van a ajudar als sectors econòmics més desfavorits per la crisi de la covid19.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.6.114

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.