Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Agost del 2021
FALLES

Les falles de Torrent ixiran demà al carrer després de 18 mesos tancades

Demà per la vesprada comença l’eixida de les primeres falles des de la nau municipal cap a les demarcacions falleres

Comença el compte enrere per a la plantà de les falles de Torrent. Demà, divendres, 27 d’agost, començarà per la vesprada el transport de les primeres peces de les falles que es conserven a la nau del polígon del Mas del Jutge que va proporcionar l’ajuntament per emmagatzemar els ninots. En total, 17 falles esperen en este arca de Noé particular des de març de 2020. Ara any i mig després partiran fins el seu desplaçament definitiu.


Aquesta eixida de ninots es farà de manera escalonada i en ordre a la inversa de com arribaren a la nau, de manera que el primer trasllat començarà la vesprada del divendres amb el transport de les falles Poble Nou, plaça de la Concòrdia, Santa Llúcia, etc. que van ser les últimes en arribar a la nau i són les més pròximes el portó d’eixida.

 

El dissabte 28 d’agost, des de les 9 h. del matí fins a 20 h. de la vesprada serà la segona tanda amb el trasllat de set falles; el diumenge, 29 d’agost, tornaran a eixir altres set falles en el mateix horari; i per últim, el dilluns 30 d’agost finalitzarà el transport amb les dos o tres falles que quedem per buidar. La falla de la Plaça i Àngel de l’Alcasser seran les últimes en abandonar la nau que les ha guardat durant 18 mesos, ja que van ser les primeres en ocupar este arca de la Noé faller. La resta de 12 falles que queden estan guardes en locals de les falles o en les naus dels artistes fallers i també començaran durant el seu cap de setmana el transport de les peces.  

 

Falles en bon estat

El passat 19 de juny la Junta Local Fallera va tenir una reunió amb els artistes fallers per planificar l’eixida i es traslladaren cap a la nau del polígon per examinar l’estat de la fusta i els acabaments amb un resultat satisfactori. Les falles es troben en bon estat de salut i la tònica general és que no caldrà fer cap intervenció de calat, només alguns retocs propis d’una planta convencional. El pròxim 1 de setembre 58 falles tornaran a lluir al carrer (29 grans i 29 infantils)  a l’espera del jurat en el matí del 2 de setembre.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.213.110.162

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.